Annons

Landskronabor i Almedalen

I dagarna befinner sig en del politiker, proffstyckare och tjänstemän från Landskrona på Gotland och Almedalsveckan i Visby. Kommunalråd Niklas Karlsson (S) twittrar på morgonen om att han har styrelsemöte och seminarium med Sveriges kommungäld på Kommuninvest att se fram emot. Imorgon reser folkpartisterna Torkild Strandberg och Karin Weiden till Gotland. Vi noterar också att Carina Herrstedt i egenskap av ordförande i Sverigedemokraternas kvinnoförbund i söndags höll tal före partiledaren Jimmie Åkesson. Utbildningsförvaltningens chef Tomas Johansson är i tjänstens vägnar på plats i Visby fram till och med torsdag. – Förutom att lyssna på ett antal skolseminarier kommer vi på onsdag i Öresundshuset ha ett eget seminarie med bland andra Sveriges Kommuner och Landsting om spridning av vårt arbete med projektet Utsikter. Projektet Jämlika Landskrona kommer att ha fem tjänstemän på plats i händelsernas centrum. – Materialet färdigtryckt från tryckeriet. Check. Seminarierna inbokade. Check. Bakgrundmaterial och dokument inläst. Check. Paneldebatt förberedd. Check. Vädergudarna tillbedda. Check. Låt Almedalsveckan 2012 börja. Jämlika Landskrona är redo, skriver jämlikhetsutvecklare Hannes Frizén på kommunbloggen blogg.landskrona.se/jamlikalandskrona/ Talangutveckling inom film och rörlig bild står i fokus när Region Skånes kulturnämnd idag bjuder in till ett lunchseminarium i ”Öresundshuset” och ett samtal med en ung filmare. Regissören och manusförfattaren Csaba Bene Perlenberg från Landskrona kommer i en paneldebatt tillsammans med kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och Ulf Dalquist, forskningsansvarig på Statens medieråd och Anna Ljungmark, ansvarig för talangutveckling i Skåne, samt Yngve Petersson, ordförande för Region Skånes kulturnämnd diskutera just talangutvecklingen inom filmens värld. Under eftermiddagen kommer sedan ett samtal om att utvecklas som ung filmare ske mellan Csaba Bene Perlenberg och Gunilla Kindstrand, journalist och redaktör. Filmaren från Landskrona kommer då att tala om resan från att vara en ung man med stark lust att uttrycka sig till att bli en driven berättare och professionell filmskapare med filmer representerade på internationella filmfestivaler. Efter samtalet visas ”21” inspelad i Borstahusen. Från klockan 12 kan man följa lunchseminariet i Öresundshuset live via Bambuser på

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser