Annons

Vandring på Bjärehalvön som försmak på Alperna

Om ungefär en månad är det åter dags för årets höjdpunkt inom Friluftsfrämjandet i Landskrona. Då går nämligen bussen mot Uttendorf i Österrike. Ett bra genrep inför strapatserna i Alperna var söndagens vandring på norra delen av Bjärehalvön mellan Båstad och Hovs hallar. Att väderprognoser slår i fel, ibland i positiv riktning, fick15 medlemmar uppleva när man begav sig ut på en hyfsat tuff vandring på en kuperad slinga, som här sammanfaller med en del av Skåneleden. I bästa tänkbara vandringsväder gick man genom såväl tät lövskog som över sommarfagra blomsterängar för att sluta ut mot Kattegatt i Hovs hallar. Ingen extremt lång vandring, ca 15 km, ingen stress, den får ta sin tid, men i den här terrängen kunde det nog kännas av lite här och där, men ju bättre grundkondition man har desto mer positiv blir vandringsupplevelsen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser