Annons

Landskronas starkaste

Nu ska Landskronas starkaste kille och tjej koras.
Det kraftfulla provet sker inför publik på actionområdet under karnevalslördagen.
– Det var jag och Mats Christiansson på Fysiken som kom med idéen, säger den i Landskrona flitigt nyttjade friidrottstränaren, Jonny Karlsson,  även kallad Jonny Biceps.
– Smeknamnet fick jag av Jonas Olssons syster Åsa när hon skulle beskriva vem jag var för några kompisar, säger han och spelar lite med de imponerande överarmarna.
– Under nästa vecka, tisdag till torsdag, är det bara att glida in på Fysiken och delta i uttagningarna. Då får man köra ett pass i roddmaskinen samt göra armhävningar. De tre bästa killarna respektive tjejerna tävlar sedan under lördagen, säger Jonny Karlsson vars engagemang inte gått karnevalsledningen förbi, utan han har nu också placerats i dess organisation.
Vid finalpasset som startar klockan 18, alltså en stund efter att karnevalståget gått i mål, kommer den tidigare landslagsmålvakten Magnus Hedman att fungera som konferencier.
Under finalen ska karnevalsbilen dras tio meter, man ska välta ett traktordäck, köra dips och tävla i roddmaskinen, berättar Jonny Karlsson.

Fystränaren hoppas och tror att många ska anta utmaningen.
– Visst har jag hört någon säga att det skulle vara pinsamt. Varför det? Då undrar jag varför dom tränar, säger han och skrattar hjärtligt.
Tillhör han själv och gymägare Mats inte stans starkaste?
– Nja, det är väl tveksamt. Vi deltar nog bara om det blir få anmälningar. Jag har uppmuntrat den tidigare hockeyspelaren Martin Nerme att han ska vara med. Han är i fin form och favorittippad.

Annons
 

Har ni hört med stadens starke man, Torkild Strandberg?
– Haha.. nej, men det är en kanonidé. Han får gärna komma och testa och dra bilen, säger han och avslutar med lite locktoner.
– Vinnarna får riktigt fina priser som våra sponsorer skänkt. Det är grejor till ett värde av 8000 kronor, avslutar Jonny Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser