Pedalens Pågar rockar loss på midsommarafton

Imorgon är det midsommarafton och de som påstår sig kunna spå väder kommer med dystra prognoser. Icke desto mindre så ska det firas på olika platser i stan. Bland annat kan de som gillar rock´n´roll lyssna och dansa till Pedalens Pågar i Borstahusen på kvällen med start klockan 20.00.

Redan klockan 10.00 klär man midsommarstången på Allt i Gläntan innan det blir dans runt den samma. Är man sugen på att jobba mer med blad, blomster och ståltråd bör man ta sig till Tuna by på Ven eller till Örenäs i Glumslöv. Där börjar man klockan 13.00 med dans en timme senare.
Vill man vara med att klä midsommarstången på koloniområdet Larvi ska man ta med sig egna blommor och vara på plats klockan 14.00. Därefter blir det dans till dragspelsmusik och på kvällen är det Ingvar Fasths orkester som uppträder vid dansbanan.

Midsommarfest blir det som vanligt i dagarna tre i Borstahusen eller rättare sagt vid Ulkavallen med tivoli, knallemarknad och midsommardans. Tivolit och knallemarknaden öppnar klockan 12.00 varje dag och midsommardansen börjar klockan 15.00. Dessutom uppträder inga mindre än Pedalens Pågar från klockan 20.00 på midsommarafton.
På midsommardagen är det Tonight Band som bjuder upp till dans.

Händer då något mer under midsommarhelgen? Det skulle i så fall vara att Biohuset Maxim har Sverigepremiär för filmen Rock of Ages på lördag klockan 18.30 och 21.00. Samma tider gäller för söndagen. Läs mer om filmen på Biohusets hemsida.

Till arkivet