Annons

Växtstölder i Slottsparken

Vid denna årstiden brukar Slottsparken vid Slottscaféet explodera i färger då alla växter slår ut i full blom. På stadens parkavdelning är man dock luttrad efter ett flertal stölder den senaste tiden.
– Jag ger mig tusan på att man kan hitta växterna i någon av stadens trädgårdar, säger stadens trädgårdsingenjör Magnus Lantblom uppgivet.
– Det är två låga rododendron och två azaleor som försvunnit. Tjuvarna har till och med grävt upp och tagit med sig en japansk dvärglönn, ett träd på dryga metern, säger han och visar upp hålen efter de stulna växterna.
– Faktum är att någon försökt stjäla lönnen redan för ett par månader sedan. Då blev de nog skrämda då vi hittade trädet på marken.

Att det är blomsterälskare som är i farten råder det ingen tvekan om men några kunniga personer rör det sig inte om enligt Magnus Lantblom.
– Det är helt fel tid för at plantera om växter som dessa. De kommer att få det svårt att få allt att växa.

Annons
 

Det går inte att ta miste på den besvikelse som Magnus Lantblom känner.
– Här jobbar vi stenhårt för att få det att se så vackert ut som möjligt och att alla Landskronabor ska ha något att vara stolta över och så möts man av detta, säger han och blickar ut över parken.
– Jag har dessutom en dröm om att pynta upp murarna som omgärdar parken med exklusiva växter men jag vet att det inte är lönt. De kommer bara att försvinna och det är jättetrist.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser