Annons

Greyhounds och boxrar på Örehov

I helgen vankas två olika arrangemang på hundkapplöpningsbanan vid Karlsund.

På lördag arrangerar Skånska Hundkapplöpningsklubben flera högklassiga sprintlopp.
– Har man aldrig tidigare upplevt några lopp så rekommenderar jag verkligen ett besök på lördag. Första tävlingsstart är klockan 14, säger Christina Johansson, ordförande i Skånska Hundkapplöpningsklubben.

Annons
 

Greyhound är världens snabbaste hundras och under ett par år satsade Svenska Spel och TV4 extra på sporten. Landskrona Greyhound Park rustades upp och tävlingarna lockade då ett par hundra åskådare.
Nu hoppas klubben att åskådarna ska hitta tillbaka till banan och varför inte prova lyckan på banspelet. När boxarna öppnar och ”haren”  skjuter iväg följer en intensiv jakt i en hastighet man inte trodde var möjlig av de sex vindsnabba hundarna.

På söndag byts greyhoundarna och deras boxar ut mot en boxerutställning.
Det är svenska boxerklubbens södra lokalområde som arrangerar sin officiell boxerutställning på hundkapplöpningsbanan i Landskrona.
– 55 boxrar är anmälda till utställningen. Det är även ett mindre antal hundar av annan ras i en inofficiell utställning också. Domaren kommer från England och heter Julie Brown, meddelar Jessica Leo, som sitter i styrelsen i boxerklubben SLO.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser