Annons

V vill se ett nytt Folkets hus vid Karlslundtorget

Onsdagen den 20 juni antar Landskronas kommunfullmäktige mål och budget för 2013. I år satsar Vänsterpartiet på ett egen sexsidigt budgetförslag.
–  Efter att ha tagit del av den styrande borgerliga treklöverns förslag kan vi konstatera att Torkild Strandberg och hans stödpartier har problem att prioritera, menar Vänsterpartiets  gruppledare Henning Süssner Rubin, i samband med att partiet presenterar sitt budgetförslag.
 
– Treklövern tar återigen pengar från välfärden och kallar detta för ”effektiviseringsprogram”. Samtidigt som man avsätter hela 9,9 miljoner kronor till stadens jubileumsfirande så står man handfallen inför den ökande barnfattigdomen och den skyhöga ungdomsarbetslösheten i staden, understryker Henning Süssner Rubin och anser istället att Vänsterpartiets budgetförslag däremot prioriterar välfärden:
– Vi tar tillbaka treklöverns jippopengar. Tack vare detta utgår vi ifrån en oförändrad skattenivå för år 2013.
 
– Treklöverns sätt att bränna pengar på prestigeprojekt, samtidigt som man skär ner i olika verksamheter är oacceptabelt, poängterar Henning Süssner Rubin.
 
Pengarna för de föreslagna satsningarna i Vänsterpartiets budget tas från kommunens budgeterade överskott, från jubileumsfonden – och från politikerna. Vänsterpartiet vill återställa mandatstödet och politikerarvodena till 2010 års nivåer.
 – Kan franska ministrar sänka sina egna löner, så kan kommunalpolitikerna i Landskrona det också. Vi ska föregå med gott exempel i Landskrona, avslutar Henning Süssner Rubin.
 
Bland vänsterns konkreta krav finns:
 
 – skapandet av en ny mötesplats och ett familjecentrum för Norrestad: V vill öppna ett nytt Folkets hus vid Karlslundtorget.
 – en satsning på kvinnofrid i kommunen, bland annat genom att skapa förutsättningar för en tjejjour i Landskrona
– en satsning på en handlingsplan mot barnfattigdom
 – en satsning mot ungdomsarbetslösheten som bland annat omfattar en kommunal sommarjobbgaranti för ungdomar
 – gratis kollektivtrafik för pensionärer över 70 år.

    

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser