Annons

BoIS hakar på i toppstriden efter derbyseger

Nitton poäng efter elva spelade matcher och en andra plats, om än kanske tillfälligt, i Superettan. Handen på hjärtat, hur många BoIS-fans trodde på det inför säsongen? Det är i alla fall faktum efter att de randiga besegrat Trelleborg på Vångavallen med 1-0 inför 1605 åskådare. BoIS mål gjordes av Luka Mijaljevic i den 40:e matchminuten.

Det blev som BoIS assisterande tränare Hasse Eklund förutspådde inför matchen. Trelleborg hade mest boll och BoIS satsade på snabba omställningar, läs långa bollar på Bengt, ursäkta, Luka.
Det märktes tydligt vilka som var i störst behov av poängen och vilka som hade råd att ha is i magen. Trelleborg som är fast förankrade på kvalplats nedåt försökte förtvivlat att anfalla utan att egentligen skapa några riktigt heta chanser medan BoIS lurpassade. Och det var just ett snabbt anfall som låg bakom BoIS mål. Efter ett TFF-avslut satte Ivo Vazgec igång spelet med en snabb utspark. Bollen hamnade hos Linus Olsson som missade men Luka Mijaljevic var med på noterna och slog in målvaktsreturen.
– Jag visste att det fanns en yta mellan deras mittfält och försvar. Jag fick bollen där, tog mig fram och vände upp och sköt. Som tur var så var Luka med på returen, sa en strålande glad Linus Olsson efter matchen.

Annons
 

Efter målet hade BoIS praktiskt taget full kontroll på händelserna och kunde döda matchen utan att TFF fick någon riktigt het chans och hemmalagets assisterande tränare Hannu Sirviö sammanfattade matchen klockrent.
– Det är bara att gratulera BoIS. Vi gör en bra första halvlek men åker på ett olyckligt mål i baken och i andra halvlek blir vi för trubbiga. Sådan är fotbollen. Flest mål vinner.

BoIS tränare Henrik Larsson var av naturliga skäl nöjd.
– Jag ville ha kamp idag och det fick jag i massor, sade han och log med hela ansiktet.
– Killarna gör ett jättejobb och dessutom höll vi nollan och det var viktigt.

Att Fredrik Olsson skulle vila visste vi innan match men att Fredrik Karlsson inte kom till spel höjde en del ögonbryn.
– Han avråddes från spel eftersom han hade lite huvudvärk, svarade Henrik och syftade till den huvudskada han haft under praktiskt taget hela förra säsongen.
– Men Luka och Linus har spelat tillsammans i U21-laget och gjort det bra.

Hur lång tid Fredrik Karsson måste vila vet ingen men hans namne Olsson är tillbaka när BoIS möter suveräna serieledarna Öster den 17 juni.
– Det kändes skönt med en seger idag och nu är det full fart på träningarna till nästa match. Det ska bli kul att möta Öster, sade Fredrik Olsson som var med och traditionsenligt sjöng “Bättre och bättre dag för dag” i omklädningsrummet efter segern.

Och på tal om Växjöklubben så var deras tränare, BoIS-bekantingen Roar Hansen, och såg matchen mellan TFF och BoIS.
– Det var inte så mycket snack. BoIS mål kommer efter en tillfällighet men sedan dödar dom matchen effektivt, sade Roar Hansen men ville inte prata om matchen mellan BoIS och Öster.
– Vi möter Assyriska innan vi möter BoIS och jag väntar tills vi spelat den innan jag talar om det mötet.

En som verkligen ser fram emot matchen är Linus Olsson.
– Det kommer att bli en kanonmatch. Klacken var underbar idag och nu hoppas jag att det blir ett jättetryck när serieledarna kommer på besök.


Efter att även Fredrik Olsson, skadad senast mot Ljungskile tvingats avstå spel, fick Linus Olsson chansen från start och gjorde ett bra arbete på topp.


Luka Mijaljevic kvällens hjälte i Trelleborg.


Nr 7 var tillbaka på plan…


…Marcus Lantz kom in under de sista tio minuterna och såg till att BoIS kunde gå segrande av planen.


Klacken höll ett bra tryck matchen igenom.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser