Annons

Färre insläppta mål ska ge toppkänning

BoIS har ambitionen att ha häng på topplagen när Superettan ”vänder” i sommar. Ska man lyckas med det så känns det som att man måste ta tre poäng i dagens kamp mot Ljungskile. Matchen börjar klockan 19.00.

BoIS assisterande tränare Hasse Eklund har bra koll på motståndarna.
– Förr spelade Ljungskile en väldigt fysisk fotboll. De är fortfarande starka men är ett mer spelande lag idag, förklarar Hasse Eklund.

Annons
 

Några direkta ess i rockärmen har han inte men avslöjar att man har sett över sitt eget spel en del.
– Vi är i bra form och framåt är det okej men vi har släppt in mål i samtliga matcher och det kan vi inte fortsätta med. Därför har vi tränat mycket försvarsspel i veckan och eftersom det var tio dagar sedan vi spelade match så har vi kunnat träna ganska hårt.

Att truppen har tränat på defensiven råder det ingen tvekan om. På söndagen sågs Fredrik ”Mini” Svanbäck ta en något mera defensiv roll än vanligt. När sedan Fredrik Liverstam tvingades gå av under passet anade de som såg på, ugglor i mossen.
– Han fick lite känning i låret och vi sa till honom att sluta träna för att inte riskera spel idag, men det är alltså ingen fara för spel. Det hade varit illa om han inte kunnat vara med eftersom Linus Malmqvist fortfarande otillgänglig för spel.

Noterbart är att såväl Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani, Fredrik Karlsson och Marcus Lantz är klara för spel.
– De är uttagna i en trupp på 20 spelare och från denna ska två bort innan det är dags för match. Om de kommer att spela vill vi inte gå ut med ännu.

Så här ser den 20-mannatrupp ut som BoIS tränare Henrik Larsson tagit ut tillsammans med Hasse Eklund ser ut så här:
Ivo Vazgec, Niklas Uddenäs, Max Mölder, Fredrik Liverstam, Philip Andersson, Alexander Zaim, Martin Rudolfsson, Mohammed Zaaroura, Marcus Lantz, Thomas Raun, Matthias Andersson, Fredrik Svanbäck, Patrik Åström, Surprise Ralani, Linus Olsson, Fredrik Karlsson, Sonny Karlsson, Fredrik Olsson, Luka Mijaljevic och Matthias Unkuri.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser