Annons

BBK tog sjunde raka segern

Borstahusens BK tog sin sjunde raka seger när serietvåan Hittarp besegrades på bortaplan med 3-2. Segern satt långt inne och det avgörande målet kom först i slutminuten.

Hittarp började matchen bäst och fick ett tidigt ledningsmål. En frispark i andra matchminuten nickskarvades i mål förbi en chanslös BBK-målvakt. En tung start för BBK. Hittarp  fortsatte att dominera i matchinledningen och hittade stora ytor på mitten. Hemmalaget var nära att utöka sin ledning efter en ny fast situation men denna gång lyckades Hittarpsspelaren inte att träffa målet med sin nick.

Annons
 

Det tog en kvart innan BBK arbetat sig ini matchen och fick ordning på sitt försvarsspel och även börja skapa lite chanser framåt. I 25:e minuten kom BBK igenom på vänsterkanten efter ett fint anfall. Timi Biotonye spelade bollen snett inåt till Marcus Hansson som istället för att skjuta spelade tillbaks till Timi. Timi vände bort försvaret och sköt in bollen i bortre burgaveln.

Ett par minuter senare vann Rasmus Andersson en duell mot Hittarps mittback vilket gjorde att Christian Andersson fick ett skottläge. Christian placerade in bollen utom räckhåll för Hittarps målvakt.

BBK hade god kontroll på spelet i slutat av första halvleken och var nära att utöka ledningen genom Robin Dehlin men Hittarps målvakt gjorde en dubbelräddning och kunde styra ut bollen till en resultatlös hörna.

Timi Biotonye fick ett läge efter slarv i hemmaförsvaret att utöka BBKs ledning i början av andra halvlek. Men Timi lyckades inte att dribbla sig förbi Hittarpsmålvakt. Istället kunde Hittarp kvittera i den 53:e minuten. Hemmalaget spelade sig igenom BBKs mittförsvar och kunde trycka in kvitteringen. BBKs duktiga målvakt Johan Bruer var på bollen men lyckades inte styre undan den.

Fem minuter senare frispelades Christian Andersson. Christians avslut enhandräddades av hemmamålvakten. Rasmus Andersson var först på returen och hade bara att rulla in bollen i öppet mål. Men precis när Rasmus var på väg att avsluta görs han ner och ALLA väntar på domarsignalen för straffspark. Signalen för en av årets mest solklara målchansutvisningarna uteblev trots vilda protester från BBK.

Hittarp hade stort bollinnehav under andra halvan av andra halvlek och tryckte på för ett ledningsmål. Hemmalaget skapade ett antal hörnor som inte var ofarliga men BBK-spelare kämpade och slet för att freda det egna målet.

Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat när BBK gjorde en snabb omställning i slutminuten. Bollen nådde fram till Christian Andersson som från straffområdes linjen sköt bollen förbi målvakten och in i nät och ett vilt jubel bröt ut i BBK-lägret. Matchklockan hade vid målet tickat fram till 89.50.

Domaren lade till ett par minuter och Hittarp lyckades skapa ett riktigt hett läge att kvittera men som tur var för BBKs del gick bollen strax utanför stolpen. BBKs seger innebar att laget befäste sin serieledning.

I nästa omgång står Helsingborg Östra för motståndet. Helsingborg Östra är en sammanslagning mellan Påarp och Bårlöv.
Matchen spelas nu på torsdag på Ulkavallen med avspark klockan 19.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser