Annons

Frispark i krysset avgjorde för Wormo

IK Wormo vann över Kågeröd i västra femman och det var ett mål av Ronaldo-klass som avgjorde.
Matchen var knappt tre minuter gammal när Johan Karlströmer sköt en frispark i vänstra krysset. Det kan ha varit vårens mål på Exan.
1-0 alltså och fler mål blev det inte – men hemmalaget hade massor av chanser. Det var Kågeröds målvakt Kim Ydhage, som höll gästerna kvar i matchen. Han var matchens store.
– När vi slog Bjuvstorp med 7-0 i förra matchen hade vi marginalerna med oss, det hade vi inte ikväll. Sån är fotbollen. Men den här segern känns lika skön, sa Dick Melin, tränare.

Segern var egentligen aldrig i fara. Kågeröd avslutade visserligen matchen bra, men den riktigt stora chansen kom aldrig.
Wormo spelade långa stunder en underhållande fotboll och gjorde totalt sett en bra match. Det unga laget har tveklöst utvecklats under våren.
– Jag blir mer och mer nöjd med vårt spel. Nu blev det onödigt spännande och lite nervöst på slutet. Vi borde ha gjort fler mål.

Annons
 

Hela laget ska rosas, men ska några framhållas blir det Johan Karlströmer, Viktor Nilsson och målvakten Andreas Borg.
Segern var Wormos tredje raka och laget ligger kvar på kvalplats.
Det var också tredje matchen i rad, som man höll nollan.
– Det handlar inte om tillfälligheter. Vi har ett bra försvarsspel och en duktig målvakt.
Närmast väntar en riktig fight: serieledaren Ödåkra på bortaplan.
– Det blir en riktig utmaning och det känns bra att vi får möta dem på bortaplan. Ödåkra är favorit, men vi ska göra det oerhört svårt för dem. Vi har inget att förlora, säger Dick Melin.


Kågeröds målvakt Kim Ydhage var bäst på Exan. Här rensar han undan bollen framför hemmalagets Jonas Hansson. Foto: Leif Hammarström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser