Annons

Hjälp till och sprid musik i stadens gathörn

Första lördagen i augusti ska du sätta en ring runt i kalendern, åtminstone om du gillar när det är folk och rörelse i centrum. Dels pågår det då en gatuteaterfestival där spännande möten med artister från Frankrike, Spanien och Göteborg uppstår samtidigt kommer det att ljuda ljuv musik från i stort sett varje gathörn.

Artisterna till teaterfestivalen är bokade och klara men vill du delta i ”Music Corners” ska du vända dig till Kulturlaboratoriet.
Vi tror att du vill vara med. Ensam eller med några vänner. I runt en kvart spelar man sina låtar för att sedan ta sina instrument och sin eventuella pengahatt och vandra till ett annat hörn och spela vidare -eller om igen, förklarar Connie Mantrell från den ideella föreningen.

Annons
 

 Det behövs ingen jätterepertoar och bearbetningen är igång på redaktionen för att allmänheten ska få ta del av KaryKarys Lundelltolkning.
Det får jag verkligen fundera ett extra varv på. Har vi inte nock med elände i stan, skrockar han från rummet bredvid.

Genremässigt kan det handla om jazz, blues, folk, vokal, pop, singer song writer, gammelsnoa, klassiskt, sakralt . Det viktiga är att musiken framförs akustiskt.
– Vi ordnar spelschema, tillstånd och det hele. I år samverkar vi dessutom med kulturförvaltningen som alltså bjuder på gatuteaterinslagen, informerar Connie Mantrell.

För att kunna ordna spelschemat behöver Kulturlaboratoriet  veta ”hur många hörn som ska användas”. Mejla/ring/ sms:a föreningen och säg att du vill vara med. Kontaktuppgifter hittar  du på www.kulturlaboratoriet.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser