Annons

Fotboll hela veckan på schemat

För ett par veckor sedan blev tjejerna i årskurs 8 på Dianaskolan DM-mästare i fotboll då detta avgjordes i Helsingborg. Under den gångna veckan var det upp till skolans sjunde- respektive niondeklassare att försöka upprepa bedriften samtidigt som åttondeklassarna åkte till Göteborg för att låta sig tränas av en legendarisk landslagsman.

I onsdags deltog såväl killarna som tjejerna i årskurs 9 på Dianaskolan i Skol-DM som avgjordes i Klagshamn. I strålande solsken och fantastisk stämning runt planerna slutade killarna tvåa i sin  grupp. I kvartsfinalen hade laget nerverna under kontroll, inte minst målvakten Andy Fuchs, som med två straffräddningar såg till att klassen kunde avancera till semifinal via just ett straffsparksavgörande.
Klara 3-0 i semin gjorde att man åter ställdes mot gruppvinnarna från Hässleholm men den här gången var Landskronapågarna sugna på revansch och vann finalen med 3-0.

Annons
 

Tjejerna inledde turneringen på strålande vis och stod med hjälp av en fantastisk inställning som gruppsegrare.  I kvartsfinalen ångade man på och tog en klar seger. När det var dags för semifinal började de det dock i uppförsbacke efter att ha hamnat i underläge med 1-0 till följd av en tveksamt dömd straff.  Situationen blev till  tändvätska och tjejerna vände till seger, 5-1. I finalen väntade Mackleanskolan.
– Tjejerna inledde nervöst, men pressade bra trots att avsluten inte satt. Till slut kom det förlösande 1-0 målet och då slappnade de av och hittade tillbaka till sitt fina spel. När matchen var slut stod det 3-0, och även tjejerna stod som segrare av turneringen, informerar lärare Maria Pihlsgård.

På torsdagen styrdes så kosan till Göteborg med så väl allsvensk match som besök på IFK Göteborgs träningsanläggning, Kamratgården på programmet.

På Kamratgården möttes åttondeklassarna av en BoIS-bekant, nämligen Pontus Farnerud. Även Tobias Hysén hade vägarna förbi och lät sig välvilligt intervjuas och fotograferas tillsammans med eleverna.
Pontus Farnerud berättade om sin fotbollskarriär innan IFK Göteborgs assisterande tränare Magnus Edlund tog klassen på en guidad tur runt Kamratgården.
Innan klassen fick lite egen tid och möjlighet att strosa på Avenyn eller besöka Liseberg var det dags för dagens fotbollslektion.
På Kvibergs idrottsplats mötte Niklas Alexandersson, 109 landskamper, upp och bjöd på en inspirerande, givande och rolig träning.  Kvällen avslutades med IFK Göteborg – Kalmar FF (1-1) på Gamla Ullevi och förmiddagens föreläsare Pontus och Tobias fanns båda på plan i 90 minuter.

I fredags var det så dags för sjuornas lärare Hans G. Lehrecke att ta sina adepter till Klagshamn för DM-slutspel.
– Flicklaget gjorde en strålande insats och lyckades efter ett straffavgörande bärga bronsmedaljen, berömmer läraren.
Grabbarna gjorde också en utmärkt insats. Det ena laget blev utslaget efter en hård fight i gruppspelet mot Wieselgrenskolan. Det skulle komma att visa sig att det var den svåraste motståndaren. Lag II gled fram genom gruppspelet utan några större problem. I semifinalen ställdes de också mot Wieselgrenskolan. Insatsen i denna match var enormt bra. Patrik Persson avgjorde med matchens enda mål. Finalplatsen var bärgad. Finalen spelades mot Elineberg, också det en Helsingborgsskola. Trötta spelare lyckades att vinna även denna match. Efter en snygg skarvning av Kevin Pettersson kom Patrik Persson fri med målvakten och avgjorde med matchens enda mål, säger Hans G. Lehrecke.

Efter en prisutdelning kunde trötta men glada spelare vända norrut mot Landskrona och rektor Mats I Svensson torde vara en mycket stolt rektor som i bussen hem från Degerfors där BoIS som bekant förlorade med 2-0, kunde skicka en tacksamhetens tanke hem till sina 103 elever vid klubbens fotbollsakademi som svarat för en fantastisk fotbollsvecka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser