Annons

Väskryckning vid Sandvången 2012-05-28 En kvinna i 60-årsåldern råkade ut för en väskryckning på Hälsingborgsvägen natten mot söndagen. Det var när hon var på väg hem tillsammans med en väninna som två unga killar dök upp och slet handväskan ifrån henne innan de försvann in i Sandvången. Polis kallades till platsen och försökte hitta de båda ungdomarna med hundar men något spår lyckades de inte få upp. Killarna uppges ha varit i 15-16 årsåldern.

Vilken melodifestivalhelg det blev. Och då tänker vi inte på Loreen Talhaouis formidabla framgångar i Baku utan på de fyra, i stort sett utsålda husen på Landskrona teater.
”DANS GRAND PRIX – ett genrep”, hette vårterminens avslutningsshow som gjorts av lärare och elever vid Landskrona dansstudio.
Glitter, glans, glamour och ett go i danserna som inte stod långt efter det TV-tittarna fick se på under lördagskvällen.

Det är inte omöjligt att de unga koreograferna Emelie och Elin en dag gör ett nummer som vi får se på någon av de stora internationella dansscenerna.
– När de frågade om de fick köra sitt eget nummer här, tvekade vi inte, säger Kim Bergkvist som agerade konferencier under den närmre tre timmar långa showen som innehöll 36 olika sång- och dansnummer.

Annons
 

Med drygt 200 deltagare på scen krävs en logistik utöver det vanliga men det är tydligt att dansstudion fått en oerhörd rutin med åren och går det långsamt så finns det alltid någon i publiken som kan säga ifrån.
Eller som när Kim Bergkvist under lördagseftermiddagen undrade om man skulle låta en ny grupp dansare gå på.
– JA!!!, tjöt en liten grabb som inte kunde vara mycket över två år och stämningen i salongen var på topp.


Tufft och energifyllt…


charmigt och härligt…


till välkända sambarytmer. I år håller Landskrona dansstudio förövrigt i en sambaskola innan karnevalen.


Ljussättnngen och monitorer som visade vad som skedde på scen gav en känsla av ett riktig melodifestivalgenrep.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser