Annons

Golftävling hoppas samla in

Den 15-16 juni avgörs Jonsters Charity Masters på Landskrona Golfklubb. Det är en stor välgörenhetstävling som spelas både i lag och individuellt. Överskottet går oavkortat till barn- och ungdomsmedicinska kliniken vid Helsingborgs lasarett.

Jonsters Charity har anordnat välgörenhetstävlingar sedan 2010 men det här är första gången som man spelar på Landskrona GK och Erikstorpsbanan.
Banan är en 18-håls park- och seasidebana med par 71 och vacker utsikt över Öresund.
– Vi vill skapa Sveriges trevligaste och mest givmilda golfevent. Landskrona GK är en väldigt fin anläggning och de har varit vänliga nog att bjuda på hela banavgiften, berättar Jone Sølvik, grundare av Jonsters Charity.

Annons
 

Fredag 15 juni genomförs en lagtävling, Texas scramble, och på lördagen spelas en individuell slaggolftävling. Ett liknande event under hösten 2011 genererade 200 000 kronor till barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Helsingborgs lasarett. Nu är målsättningen att samla ihop hela 500 000 kronor.
– Vi är oerhört glada och tacksamma för att Jonsters Charity har valt att hjälpa oss. Sjukhusmiljön är mycket viktig för patientens hälsa och det här bidraget möjliggör förbättringsåtgärder som vi annars inte hade haft råd med. Det gör skillnad både för patienterna och för deras anhöriga, säger Jan Neiderud, chef på barn- och ungdomsmedicinska kliniken vid Helsingborgs lasarett.

De nya pengarna ska bland annat användas till att höja standarden i vårdrum för patienter som är inlagda under längre perioder.
– Vi håller även på att rusta upp vår tidsbeställda mottagning och ser också över utbildningsbehoven hos personalen för att vi ska bli ännu bättre vårdgivare, fortsätter Jan Neiderud.

– För Jonsters Charity är det viktigt att stödja ett ändamål som många människor kan identifiera sig med. De flesta känner ju barn och familjer som har fått uppsöka lasarettet, eller har själva varit i den situationen. Vi har fått fantastisk respons på det här konceptet och fredagens lagtävling är redan fullbokad. Jag vill tacka alla som hjälper till att göra det här möjligt, säger Jone Sølvik.

Golftävlingen är öppen för alla med grönt kort och prispotten är välfylld. Förutom topp tio-placeringar premieras även den spelare som slår längsta drive, rakast drive samt närmast pin. Flera välkända sport- och nöjesprofiler lär dyka upp i Borstahusen under de två dagarna..
– Vi har många stora namn på gång. Riktiga världsstjärnor, lovar Jone Sølvik.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser