Annons

Chefen på lasarettet slutar

Tommy Nilsson som idag är sjukhuschef på lasarettet i Landskrona slutar på grund av hälsoskäl ett arbete han haft sedan mars 2011.

Tommy Nilsson har i 30 år arbetat inom landstingssektorn i Skåne, varav de senaste elva åren i Region Skåne. Han har bland annat varit chef för avdelningen för politikerservice och utredning inom koncernkontoret samt varit sjukvårdsdirektör för distriktsnämndens kansli i nordöstra Skåne.
I mars 2011 tillträdde han som tillförordnad sjukhuschef i Landskrona och i augusti samma år utsågs han till ordinarie sjukhuschef.
– Det har varit ett oerhört intressant och givande år som chef för lasarettet. Medarbetarna gör varje dag ett fantastiskt jobb för att lasarettet ska kunna vara ett högkvalitativt sjukhus. Här finns både vilja och kompetens, vilket är mycket viktigt i framtidens hälso- och sjukvård. Tyvärr måste jag dock avsluta mitt uppdrag som sjukhuschef i förtid på grund av hälsoskäl, säger Tommy Nilsson i en kommentar.
– Med sin långa erfarenhet från Region Skånes olika verksamheter har Tommy Nilsson varit viktig för utvecklingen av lasarettet. Jag kommer nu att utse en tillförordnad sjukhuschef, säger produktionsdirektören Lars Kristensson i en kommentar.

Annons
 

Lasarettet som har cirka 300 anställda erbjuder närsjukvård och planerade operationer. Likaså specialiserad mottagningsverksamhet inom barnmedicin, ögon, öron, kirurgi, urologi, endoskopi och internmedicin. Lasarettet har ett regionalt uppdrag när det gäller fetmaoperationer samt har ackreditering för operationer av grå starr.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser