Annons

WormoMats – Exans glädjespridare

Det är fotboll hela veckan för Mats Lundholm, 42, hos  IK Wormo.
Sover du med bollen under kudden?
– Nej, men det är snudd på, skrattar han.

Mats är dels anställd av Wormo på idrottsplatsen Exan, dels är han tränare för två flicklag. Han är en norrlänning med glimten i ögat, han känner allt och alla och gillar att slänga käft.
– Jag trivs. Det är en härlig miljö att verka i, det är nära till naturen, lugnt och stilla.
Som klubbanställd har kan ansvar för kansliet, tvätt av matchkläder och kritning av planer som huvuduppgifterna. Fyra dagar i veckan tränar han flicklagen, F 11 och ett nystartat lag med flickor födda 2006-2007.
En del fredagar brukar Mats ha målvaktsträning och på helgerna är det matcher. Han är också matchvärd när herrlaget spelar hemma.
Mats behöver knappast fundera över vad han ska göra på fritiden.
– Periodvis kan det bli för mycket, men för det mesta är det riktigt roligt. Det är kul se hur tjejerna utvecklas och jag har följt dagens A-lag sedan skoltiden.
Vad är tjusningen med fotbollen?
– Fotbollen är en fascinerande sport. Men framförallt handlar det om att det är en hög trivselfaktor i klubben.

Annons
 

Wormo bildades 1935 och har stor verksamhet. Totalt är 21 lag igång. Mats har jobbat i klubben sedan 1 mars 2011, men började som tränare 2004.
Han har rötterna i Sundsvall, har bott i Landskrona sedan 1997 och har själv haft en aktiv fotbollskarriär. Men den har gjort inte gjort något större avtryck i fotbollshistorien.
Hemma i Medelpad spelade han med moderklubben Stockviks FF, i Landskrona har han spelat med såväl Borstahusen som Landora.
Mats har också spelat ishockey och visst kan han känna viss stolthet över att ha samma moderklubb som Henrik Zetterberg, Njurunda SK.
– Jag spelade alltid back. Både i fotboll och hockey.
Han har också förflutet inom travet. Både som tränare och ägare, men idag nöjer han sig med spela.
Mats älskar fotboll – ändå har han Liverpool, som favoritlag. Hur kan det komma sig?
– Jag fastnade för laget när det låg på träningsläger i Medelpad på 70-talet. I klubbstugan på Stockviks hemmaplan Kustängen finns en tavla av laget med autografer.
– Liverpool är bästa laget. Så är det bara.


Mats Lundholm tränar två flicklag i Wormo – här ses han med det äldre laget under en träningskväll. Foto: Leif Hammarström

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser