Annons

Vissa föreningar får bidrag – andra inte

Beslut om bidrag till invandrar- samt vård- och stödföreningar togs i veckan då Individ- och familjenämnden hade möte. Av invandrarföreningarna beviljades Grupp 194 6830 kronor, Suryoyo Familjers Förening 6754 kronor och Finska Föreningen 16400 kronor. Serbiska föreningen Avala samt Islamskt kulturcenter fick avslag, något som Socialdemokraterna reserverade sig emot.
Av vård- och stödföreningarna fick RSMH 54030 kronor och kamratföreningen Länken 90371 kronor medan Föreningen Adoptionscenter samt A.R.M Chp#73 Supporter stödförening fick avslag på sina ansökningar.
– Vad gäler föreningsbidrag så ställer vi egentligen bara två krav och det är att ansökningarna ska vara korrekt ifyllda och de begärda handlingarna inskickade. Så var fallet med de som fick sina bidrag medan de övriga inte lyckats med detta, kommenterar Jan Allan Beer (FP) ordförande i Individ- och familjenämnden.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser