Annons

BoIS fick revansch på Falkenberg

BoIS tog revansch på Falkenbergs FF efter de två senaste årens storförluster. De randiga vann rättvist med 2-1 inför 1117 åskådare.

Matchen var bara fyra minuter gammal när Fredrik Olsson var nära att göra 1-0 till BoIS men bollen räddades på mållinjen av en Falkenbergsförsvarare.
Spelet var dock ganska avvaktande men efterhand tog BoIS över spelet allt mer. Därför var inte BoIS ledningsmål alldeles ologiskt. Det var Fredrik ”Mini” Svanbäck som hittade Fredrik Olsson som sprang sig fri och placerade bollen bakom den före detta BoIS-målvakten Stojan Lukic.
Med drygt fem minuter kvar av första halvleken var Alexander Zaim nära att göra 2-0 men han fick se sitt skott smita just utanför.
BoIS skulle dock få in bollen ännu en gång unde de första 45. Det var en Falkenbergsförsvarare som tog bollen med handen och domare Niklas Abrahamsson blåste straff. Stojan Lukic chansade och kastade sig till vänster medan Fredrik Svanbäck enkelt slog bollen i andra hörnan i den 45:e minuten.

Annons
 

Falkenbergs anfallare Stefan Rådevåg hade att bra läge direkt i inledningen av andra halvleken med Ivo Vazgec var med på noterna och räddade. BoIS hade dock full kontroll på läget och var närmare att göra 3-0 än att hemmalaget skulle göra 1-2. Därför kom Falkenbergs reducering i den 86:e minuten av kaptenen David Svensson som en kalldusch.
BoIS lyckades dock hålla undan och revanschen för de senaste årens storförluster var ett faktum
– Vi har kontroll på praktiskt taget hela matchen och tar en rättvis trepoängare idag, säger en nöjd BoIS-tränare Henrik Larsson som gläds åt att ha folk tillbaka efter skador. Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani kom in för Linus Olsson med en dryg kvart kvar av matchen samt Thomas Raun ersatte Fredrik Olsson i slutminuterna.
– Det är angenäma problem. Att ha dessa tillbaka höjer konkurrensen och det är bara bra.

Noterbart är att Patrik Åström drog på sig ett gult kort och därmed är han avstängd i matchen mot Hammarby på Landskrona IP på måndag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser