Annons

Internationella dagen mot homofobi firas i stan

PÅ torsdag är inte bara Norges nationaldag utan det firas såväl världstelekommunikationsdagen, som nykterhetsdag men även den internationella dagen mot homofobi den 17 maj. I Landskrona uppmärksammas homofobi, hatbrott och våld mot homosexuella, bisexuella och transpersoner av ett gäng ungdomar i samarbete med Fält & Fritid.

Dagen till ära kommer det att målas prideflagga på Rådhustorget mellan 12:00-14:00. Vidare kommer ungdomarna att hålla i en HBTQ-parad mellan 14:30-15:00 och vid fint väder kommer det finnas möjlighet att grilla vid halvmånen efter paraden.
Vi vill även fokusera på att upplysa ungdomar om HBTQ och kommer därför att ha HBTQ- information, Queer-aktivitet samt filmvisning av Prayers For Bobby på storbilds-TV på Ungdomshuset NOVA, skriver Senija H Fehratovic, ungdomssekreterare i Landskrona stad i ett pressmeddelande.

Annons
 

NOVA kommer vara öppet 17:00-21:00 för allmänheten just denna dag.

– Vi ser fram emot en härlig dag full av diskussioner och massor av människor som vill uppmärksamma denna viktiga dag, avslutar Senija H Fehratovic.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser