Annons

Solsidan ligger inte i Ängelholm

15-15 i avslut men 2-1 till storebror. Det hjälpte inte att Ängelholms FF i matchannonsen kallade BoIS för lillebror. Det extra tändmedlet släcktes av ett ihärdigt duggregn som även gjorde planen svårspelad. Det blev ett derby, inför blott 1377 åskådare, som bjöd på mer kamp än skönspel och där slumpen avgjorde vem som skulle vinna.

Tränare Henrik Larsson var ”i stort sätt nöjd med första halvlek” men var långt från Solsidan efter en och halv minut av andra halvlek då Fredrik Liverstam gled runt i eget straffområde, fick bollen på handen, men domare avvaktade och mittbacken lyckades inte få bort lädret som Omid Nazari istället kunde skjuta i mål. Samma målbur som Patrik Åström antagligen kommer att drömma mardrömmar om i natt.
Efter en halvtimmes spel trodde nog alla på idrottsplatsen att BoIS skulle ta ledningen. Efter ett vackert väggspel hamnade bollen hos Fredrik Olsson som ur snäv vinkel sköt och halvmetern från mållinjen kom Åström glidande, nådde bollen, men i klass med en best-of-bloopers tar bollen en bana upp i ribbans överkant och ut.

Annons
 

Direkt efter ÄFF:s ledningsmål grinar oturen åter BoIS i ansiktet. Fredrik Olsson hinner snurra upp en försvarare och slå bollen i mål innan domare Antti Kanerva upptäcker sin assisterandes offsideflagga. Strax därefter storspelar Matt Pyzdrowski i Ängelholmsmålet när han klarar en dubbelchans efter tunga skott av Fredrik Olsson och Mathias Unkuri.

BoIS fortsätter att pressa på och en strumperullare från Fredrik Olsson är nära att utjämna tillställningen. Istället gör hemmalaget 2-0 av nyinbytte Robin Staff på en frispark. Från läktarhåll fick man först en Déjà vu från tider då muren placerades märkligt men bollen tar på en BoIS:are och ställer Ivo Vazgec i målet.
– Det gör ont att spela fotboll. Man får ta en boll i ansiktet och inte vända ryggen till, ansåg en besviken Henrik Larsson.

Med lite drygt tio minuter kvar tändes dock hoppet hos randigt när Linus Olsson tar till vara på ett inlägg och trycker in reduceringen. BoIS pressar sedan på och Ivo Vazgec är rent av uppe i nickar en hörna strax utanför.

Närmre än så kom dock inte BoIS i ett derby som inte kommer att gå till historien.
– Man sitter inte och njuter direkt, medgav den tidigare BoIS:aren, nu mera Ängelholmstränaren Joakim Persson.


Fredrik Olsson blir av med bollen just i skottögonblicket.


Philip Andersson rensar i försvaret.


Alexander Zaim spelade vänsterback och var med från start.


Ivo Vazgec snappar åt sig bollen i samband med en ÄFF-hörna.


Patrik Åström stod för årets miss.


Fredrik Karlsson slet förtjänstfullt men fick inte till det lilla extra och gick mållös av planen.


Liverstam var nära att nicka in ledningsmålet men istället rammade han målvakten Matt Pyzdrowski så illa att han fick plåstras om. Bollen gick strax över.


Linus R. Olsson gjorde BoIS enda mål i Ängelholm.


Fredrik Olsson petar in bollen i mål men blir avblåst för offside.


Sonny Karlsson kom in i slutet av matchen. Något mål blev det dock inte.


Ivo Vazgec var uppe och nickade på en hörna men fick se bollen gå utanför.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser