Annons

Filmer i konsthallen

På onsdag blir det filmvisning gånger två på konsthallen.
Onsdagens program på Landskrona konsthall bjuder på två konstfilmer, dels en film om Hertha Hillfon och en om Marianne Lindberg De Geer. Filmvisningen startar klockan 18.30.

Hertha Hillfon föddes 1921 i Härnösand, vid Östersjökusten. Hon bor i Stockholm och är fortfarande verksam.  Med Hertha Hillfon blev keramiken monumental. Hon benämner sig själv inte som konstnär utan som konsthantverkare. Filmen är ett möte med “konstnären” i hennes hem och trädgård, som också är hennes ateljé. Den är också en upptäckt av denna “storartade lilla kvinnas” inre värld, vars blick glittrar av okynne. Den 12 minuter korta filmen är inspelad 1999 i regi av Pierre Stahre.

Annons
 

”Jag tänker på mig själv” heter den halvtimmeslånga filmen om Marianne Lindberg De Geer . Konstnären klipper in det egna ansiktet i målningar och fotografier ur konsthistorien och populärkulturens bildvärld. Det handlar om att pröva den egna identiteten genom att leva sig in i andras, en inlevelse som är den röda tråden i allt hon gör. “Vad det är att vara människa, det är vad jag är intresserad av”.  För filmens regi svarar Lars Lambert.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser