Annons

Don Pedro firar tio år

På lördag är det kalas på Artillerigatan i Landskrona. Det är Hamit Kevci som firar att han drivit pizzerian och kvarterskrogen Don Pedro i 10 år.
– Det var den 1 maj 2002 som jag sålde mina andelar i två andra restauranger i Landskrona och köpte Don Pedro. Stället var ganska litet då. Nu är det en samlingspunkt för många som bor på väster, säger han och tänker tillbaka.
– Det finns hur många roliga minnen som helst. Jag minns bland annat fyra killar som hamnade rejält i luven på varandra gällande en flickvän men dagen efter var de tillbaka alla fyra och käkade pizza. En annan gång hade en av mina stamgäster beställt en familjepizza. Han visste dock inte hur han skulle få med den hem på cykeln så han vek helt enkelt ihop den två gånger och tryckte ner pizza och kartong i sin cykelkorg till stor förtjusning till alla som satt på uteserveringen.

Hur många pizzor som åkt in och ut ur Don Pedros ugn är omöjligt att uppskatta. Det finns dock en del märkliga anrättningar som inte är så vanliga.
– Den mest udda pizzan jag gjort var en Calzone, alltså en inbakad pizza. Saken var dock den att beställaren ville ha en hamburgare med pommes frites inne i pizzan och det är klart att vi fixade det, säger Hamit Kevci och skrattar.
– En annan udda händelse var när det kom in ett par norrmän och beställde ett par pizzor. När de väl käkat klart sade de att de kom från varvet. De hade ett gäng arbetskamrater som skulle ha pizza och nu hade de två under några dagar testat pizzor i stan. Jag trodde att de skulle beställa 20-30 pizzor men jag tappade hakan när de undrade hur lång tid jag behövde ha på mig för att fixa ihop 48 familjepizzor. Det tog några timmar men sedan var det klart att leverera, säger krögaren och berättar om sin egen favoritpizza.
– Den heter pizzabagarens special och har förutom ost och tomat, oxfilé, köttfärs, paprika, färska tomater och lök. Annars är de mest populära pizzorna BoISare special och Firo.

Annons
 

Att det bakas pizza på lördag råder det ingen tvekan om men om vädret tillåter kommer Hamit Kevci även att grilla.
Är det fint väder tänder vi en grill på uteserveringen och det kommer dessutom att bli livemusik av bandet Good Feeling. Mina stamgäster kommer naturligtvis hit men även nya gäster är välkomna. Det blir både mat och dryck. Jag har till och med beställt bubbel, avslutar jubilaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser