Annons

BoIS avgjorde i slutminuterna

– För mig är resultatet alltid rättvist, säger en ödmjuk Azrdin ”Valle” Valentic, tränare i Assyriska sedan man förlorat mot BoIS på Landskrona IP med 3-2 inför blott 2379 åskådare.
Vad han vill ha sagt, handlar om att mål är inget man förtjänar utan något man gör.
Lagen hade vars en halvlek där BoIS stundtals spelade ut gästerna under de första 45 minuterna och där matchbilden i stort sett förändrades totalt i andra halvlek.

Redan efter drygt fem minuters spel höll sig Patrik Åström påpassligt framme sedan Fredrik Olsson kommit fri med målvakten men trasslat in sig i honom. Den hårt jobbande mittfältare kunde distinkt slå bollen i mål.
– En härlig inledning på matchen. Men Åström ska idag ha beröm för sitt hårda arbete. Man kan undra om han har fyra lungor, säger en lättad Henrik Larsson efter slutsignalen.

Annons
 

Ett par minuter senare drar Fredrik Olsson bollen i ribban från ett par meters håll. BoIS fortsätter att bjuda på anfallsglad fotboll men det ska dröja till den 39 matchminuten innan en av dagens bästa BoIS:are ska få knoppa in 2-0.
Mattias Andersson slår hörnan som Fredrik Karlsson något böjd sätter pannan eller snarare Petr-Cech-hjälmen till och bollen borrar sig tjusigt in i mål.

Fredrik Karlsson är sedan vid ställningen 2-1 inblandad i årets hittills klaraste straffsituation, åtminstone  sett från läktarhåll, inga reprisbilder där, när han med ett omvänt livtag dras ner i straffområdet.
– Jag kan inte vecka in och vecka ut sitta här och gnälla över uteblivna straffar, svarar Henrik Larsson när vi ber honom om sin syn på det uteblivna domslutet denna gången.
– Idag är det skitsamma, säger han leende.

Den stabile anfallaren, Karlsson, som inte gärna trillar så lätt, antog liksom Landskrona Direkt att det skulle bli straff.
– Jag trodde han blåste för straff, säger Fredrik Karlsson.
Men så var inte fallet och istället fick Max Mölder agera räddande ängel på mållinjen i anfallet efter. Nervositeten på IP:s läktare spred ner till plan och i den 85:e minuten kom kvitteringen. Snarlikt reduceringen dessutom. Superettans skyttekung Admir Catovic tackade för bjudningen i mitten genom att göra sitt femte mål för säsongen. 
– Där får vi bomma igen till nästa match, säger BoIS-backen Fredrik Liverstam självkritiskt.
2-2 och det var fler än spelarna i hemmalaget som just då tyckte att det var jäkligt tungt.
Men två och en halvminut senare hade Henrik Larsson bjudit på en piruett på plan som kan rendera honom en plats i kommande säsong av Let´s Dance.

– Plötsligt händer det, säger Fredrik Liverstam och beskriver sitt mål med ”jag fick väl en tå på den”.
Jodå, visst fick han det efter att frisparken lyfts in i straffområdet och sena mål i fotboll har Henrik Larsson ett speciellt förhållande till.
– Det är bland det bästa som finns, säger han och öser beröm över sina spelare.
– Idag visar de stake som heter duga.


Patrik Åström har just gjort 1-0 och tar emot lagkamraternas gratulationer


Fredrik Olsson prickar ribban från nära håll.


Mathias Andersson passar Fredrik “Mini” Svanbäck.


Mathias Unkuri slet på sin vänsterkant.


Robin Malmkvist i Assyriskas mål ser Fredrik Karlsson boll gå i mål.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser