Annons

Olle Larsson projektledare för jubileet

Från och med i dag tar Olle Larsson över som projektledare för 600-årsjubileet. Christin Nielsen har valt att trappa ner sitt arbete med jubileet och kommer nu framför allt att arbeta med den stora koloniutställningen på Citadellet nästa sommar. Olle Larsson har varit karnevalsgeneral för Landskronakarnevalen i sju år.
– Jag har under en längre tid bett om att få trappa ner mitt arbete med jubileet, säger Christin Nielsen och får medhåll från kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg.
– Det stämmer att hon varit på oss ett drygt halvår om detta och det löste sig på bästa sätt när Olle Larsson en dag stod och knackade på min dörr och självmant anmälde sitt intresse.
Christin Nielsen träder tillbaka av hälsoskäl men kommer inte att släppa firandet helt och hållet.
– Jag har arbetat mycket med den koloniutställning, Framtidens kolonier, som kommer att anordnas sommaren 2013 på Citadellet. Koloni och trädgård är två områden som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kommer nu att lägga all min kraft på att forma denna utställning till ett inspirerande besöksmål för alla som längtar efter ett litet hus för odling och för alla trädgårds-, odlings- och arkitekturintresserade, säger hon.

Kommunledningen har under en tid diskuterat olika möjligheter till lösning på bekymret, där det även tittats på om man med befintlig personal i stadshuset kunde överta projektledaransvaret för 600-årsfirandet.
– Det har dock visat sig att lösningen med Olle Larsson som ny projektledare blir bäst. Han har ett stort nätverk och god kännedom om staden. Christin har skapat en strålande grund att arbeta från. Tunga bitar som invigningen med förhoppningsvis deltagande från både det danska och svenska kungahusen, koloniutställningen, teaterpjäser med mera är redan långt gångna. Vi tror att det tillsammans med Olles kontaktnät och erfarenheter av bland annat Landskronakarnevalen och Helsingborgsfestivalen skapar goda förutsättningar att anordna ett jubileumsfirande vi kan minnas i många år, säger Lennart Söderberg.

Annons
 

En del kritik har framförts att jubileet till stor del kommit att handla om långa halsdukar och kolonier och en avsaknad av storslagna visioner och kanske någon rejält bestående arkitektur. Ris som Lennart Söderberg snabbt skakar av sig.
– Jag har hört detta från de som var med 1963. Genom nostalgiögat blir allt bättre, förr. Det vi gör nu är att vi inte kopierar något som varit. Vi skapar istället ett jubileumsår för landskronaborna som startar den 20 mars och pågår till den 31 december. Varje vecka kommer det att bjudas på något lite extra. Lägg därtill den stora, nio dagars, sommarfesten. 1963 vill jag minnas att det pågick i sammanlagt fyra veckor, säger Lennart Söderberg.

Olle Larsson är nu beredd att omgående påbörja sitt arbete.
– Jag känner mig både smickrad och hedrad. Efter att ha satt mig in i det gedigna förberedelsearbetet som Christin Nielsen och kompani har gjort, brinner jag av förväntan och entusiasm att tillsammans med alla goda krafter få leda arbetet med detta jubileumsarrangemang, säger helsingborgaren som kommit att älska även Landskrona.
– Under mina år som karnevalsgeneral har jag upptäckt och lärt mig älska Landskrona som en stad att leva, bo och verka i. Med Karnevalens “vi-gör-det-tillsammans-koncept” har jag byggt upp ett ömsesidigt förtroendefullt samarbete med kommunledning, näringsliv, föreningar och organisationer. Ett koncept som jag nu tar med mig in i arbetet med jubileet, avslutar Olle Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser