Annons

Inställda operationer även idag

Inga nya fall av streptockocksmitta i Skåne har rapporterats till smittskyddet under tisdagen. I måndags kunde vi rapportera att fyra patienter som opererats i Landskrona smittats av streptokocker. Tre av dessa fick vård på intensivvårdsavdelningar i Malmö och Lund.

Under måndagen och tisdagen fortsatte arbetet med att utreda smittkällan på Lasarettet i Landskrona. Inga resultat är ännu klara.

Annons
 

Operationerna på Lasarettet i Landskrona är inställda även idag. Samtliga patienter som skulle opererats under onsdagen har kontaktats av lasarettet. Under onsdagen fattas beslut om att återuppta operationerna på torsdagen eller om fortsatt operationsstopp ska gälla. 

Fyra patienter har under de senaste dygnen vårdats på intensivvårdsavdelningar till följd av allvarlig streptokock A-infektion, men under söndagen bedömdes läget för tre av dem så stabilt att de flyttas till vårdavdelning. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser