Annons

Nyttig heldag i Kristianstad för LKGF

Under söndagen som gick avgjordes inte bara en semifinal i handbollens elitserie för herrar utan även Regionstävling 2 i rytmisk gymnastik i Kristianstads Arena anläggning. C4-gymnasterna stod som arrangörer till en lång tävling som startade redan kvart över nio på morgonen. Men arrangörerna gjorde allt för att gymnaster, tränare, publik och domare skulle trivas och att tävlingen skulle flyta på bra.

Dagen inleddes av trupper och Duo. För Landskrona Kvinnliga GF:s del handlade det mycket om att genrepa med trupper och Duo inför Vårpokalen kommande helg i Stockholm.
– Vår nykomponerade ungdomstrupp genomförde tävling i fristående till tonerna av “Mästerkatten i stövlar” och det såg ganska bra ut, säger Jenny Engdahl-Petersson om den unga och delvis orutinerade truppen.
Ungdomstruppen består av Emely Örtberg, Sejla Delkic, Viktoria Johansson, Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson.

Annons
 

För juniortruppen som gärna vill ta medalj på SM om två veckor såg det inte så bra ut. Tyvärr hade inte flickorna fokus på tunnbandsprogrammet och det blev mycket avdrag och misstag. I juniortruppen ingår Erika Gustafsson, Emma Lindahl, Olivia Kristensson-Nilsson, Isabelle Risberg, Wilma Mårtensson och reserv Odina Linderos. Anna Lindahl och Odina Linderos hade även de lite svårt med fokus i sitt Duo program och facit blev en femteplats. Duo-klassen vanns av Johanna Bonow och Marija Nedic, Nevis RG.

Miniorerna följde sedan och här kunde vi glädja oss åt en silvermedalj till Emely Örtberg, som gjorde bra insatser i de obligatoriska programmen i fristående och boll. Sejla Delkic gjorde ett jättefint boll, men tappade bollen på slutet och fick ett jätteavdrag för detta tyvärr. Hennes resultat blev en sjätteplats. Viktoria Johansson blev nummer tio efter väl genomfört fristående moment. Vann gjorde Viktoria Christov från Nevis RG.

Ungdomsgymnasterna var nästa kategori. Doruntina Goxhuli som vann förra Regionstävlingen och även är regerande Götalandsmästarinna har ett tungt ok i att försvara sin position varje gång. Tunnbandet spelade henne ett litet spratt i slutmomentet, men tillsammans med poängen från bollmomentet som också var lite smådarrigt räckte poänge för att hålla sin position och få guldmedaljen med hem i bagaget.
Wilma Mårtensson gjorde en bra insats i boll och hade en fin placering inom räckhåll, men tunnbandet for iväg tre gånger rejält och då blir det avdrag och icke godkända svårigheter som följd. Wilma slutade som nummer åtta denna gången. Meja Engdahl-Petersson och Julia Olsson följs åt i resultatlistorna och de blev nummer sex respektive nummer sju. Båda med lite små missar i både boll och tunnbands momentet.

I juniorklassen deltog Josefine Olsson som precis kommit igång med träningen igen efter sin över ansträngning i en rygg muskel.
– Att Josefine skulle ha chans att vinna var uteslutet trodde vi och hon deltog bara för att säkra sig en plats på Götalandsmästerskapen till hösten och för att komma igång med program träningen inför JEM i slutet på maj. Hannah Carlsson, Halmstad RG ledde efter första grenen band och såg ut att ha segern i sin hand. Men käglorna gick inte Hannahs väg och Josse kunde ta emot guldet, berättar Jenny Engdahl-Petersson.

En som stod på och fick det mesta att fungera denna dag var Emma Lindahl.
– Strålande insatser i både käglor och band resulterade i en fin bronsmedalj. Bra jobbat!
Erika Gustafsson blev nummer nio, Isabelle Risberg nummer 12, Olivia Kristensson-Nilsson nummer 14 och Anna Lindahl nummer 15.
– Alla fyra kämpade på bra i både band och käglor, men dessa två redskap är inte utan anledning de svåraste inom den rytmiska gymnastiken.

I seniorklassen segrade Freja Ceimertz från C4-gymnasterna. Dagen till ära fanns även en del danska gymnaster med i startfältet på seniorsidan. Ett trevligt samarbete med grannlandet som kändes väldigt bra. Seniorerna hade även möjlighet att köra alla sina fyra grenar, som ett genrep inför SM i Uppsala om två veckor.

Elin Malm var tränare för LKGFs gymnaster och vid domarbordet åtefanns Wiktoria Matulaniec och Jenny Engdahl-Petersson.
– Efter en lång dag i hallen kändes det trevligt att komma ut i friska luften och träffa alla glada IFK supportrar som just hejat fram sitt favoritlag i handboll till seger i förlängning mot Eskilstuna!, avslutar Jenny Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser