Annons

Sverigepremiär för “21”

Nå står det klart att novellfilmen “21” inspelad i och kring Pumphuset i Borstahusen under 2011 får officiell svensk premiär på Filmbar #6 på Inkonst i Malmö, den 3:e maj kl. 18:30.
Filmen som är regisserad och författad av landskronabon Csaba Bene Perlenberg visats på ett tiotal filmfestivaler runt om i världen och vann förra hösten två stycken Wavecrest Awards för “Bästa Kortfilm” och “Bästa Regissör” vid The Clearwater Film & Music Festival i USA.
Den knapp halvtimmeslånga filmen var då även nominerad till “Bästa Kvinnliga Skådespelare” (Karin Bertling), “Bästa Manliga Skådespelare” (Mattias Malmgren) och “Bästa Filmmusik” (Tom Shike).

“21” beskrivs som en gripande film om en mans kamp mot sitt eget samvete då han utnyttjar sin mammas Alzheimer för att täcka över sina skulder efter sitt spelmissbruk. En film om två människors gemensamma ensamhet, och om vad vi kommer bära med oss in i framtiden när vi inte längre har något förflutet.
– För när vi inte längre minns var vi kommer ifrån – hur ska vi då kunna veta vart vi är på väg? Och kanske viktigare: varför?, är frågeställningar som regissören väcker.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser