Annons

Bilden klarnar kring mordet

Bilden kring mordet på den 19-åriga kvinnan natten mot tisdagen börjar klarna. Det är nu bekräftat att det var i kvinnans lägenhet som mordet inträffade och att hon bodde i denna ensam. Den skäligen misstänkte 16-åringen är hennes bror. Polisen har under tisdagen gjort tekniska undersökningar av brottsplatsen samt försökt bringa klarhet i vad som hänt, bland annat genom att höra grannar och andra närstående.
– Vi har en ganska klar bild över vad som hänt i lägenheten på kvällen men försöker se allt i ett brett perspektiv för att inte låsa fast oss. Mer än så vill jag inte gå ut med just nu, säger Tommy Lindén, chef för kriminalenheten i nordvästra Skåne.
– Jag vill inte hellre kommentera om familjen är kända av oss sedan tidigare.
Polisen uppger också att man eventuellt kommer att gå ut med ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen, alternativt hålla en presskonferens.

Den misstänkte 16-åringens advokat, Urban Jansson, har hållit kontakt med klienten under tisdagen och kommer att åka till Helsingborg för att delta i förhören som ska hållas under eftermiddagen. Han vill inte heller säga för mycket men uppger att det rör sig om en ”modern familj”.
– Jag har förstått det som att 16-åringens mamma och pappa är skiljda sedan ett flertal år och att pappan flyttat till Irak medan mamman stannat kvar i Sverige. Därefter har nya familjekonstellationer uppstått och det ska finnas såväl hel- som halvsyskon i barnaskaran. Mer vet jag egentligen inte nu, säger advokaten om familjeförhållandena.
– Min klient befinner sig i lite av ett chocktillstånd. Vad som än hänt så har han mist en syster.

Annons
 

I flera medier påstås att det är ett så kallat hedersmord, klart är att det rör sig om ett familjerelaterat brott. Kvinnan ska från kommunens håll fått hjälp med att skaffa en egen bostad då hon utsatts för hot från familjen. Hoten trappades dock enligt uppgift upp och kvinnan sökte skyddat boende men så blev inte fallet.
Landskrona Direkt har försökt nå ansvariga på individ- och familjeförvaltningen men de sitter i skrivande stund möte med kommunledningen och diskuterar den uppkomna situationen.

Jonas Esbjörnsson (S), 2:e vice ordf. i individ- och familjenämnden anser att politikerna i nämnden skyndsamt sammankallas.
– Det rimligt att ordföranden i nämnden,  Jan Allan Beer (FP) med omedelbar verkan sammankallar oss ledamöter för information i detta djupt tragiska fall. Av de uppgifter som framkommit i media konstateras att kvinnan varit i kontakt med förvaltningen och sökt skyddat boende på grund av hot i ett års tid. Inget av detta har vi som ansvariga politiker blivit upplysta om, det är oerhört beklagligt, säger Jonas Esbjörnsson och förtydligar.
– Därför kräver jag nu att Jan Allan Beer agerar med största skyndsamhet så att vi som politiskt ansvariga inte behöver få vår information genom media.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser