Annons

Nya framgångar för LTA

Cirka 700 kämpar från norra Europa gjorde upp i taekwondotävlingen Malmö Open i helgen. I sedvanlig anda var även Landskrona Taekwondo Akademi med ett stort antal utövare, hela 21 stycken, på plats. Landskronaföreningen slutade tillsammans med arrangörsklubben Po-Eun Taekwondo Malmö som bästa klubb i tävlingen.
– Våra klubbar har ett djupt samarbete där våra elitutövare kör sparring tillsammans varje vecka, vi reser och tävlar tillsammans i hela Europa under gemensam flagg så att vi tävlar tillsamman på hemma plan är inget konstigt, på detta vis har vi ett utbyte av tränare, coacher och skördar tillsammans stora framgångar och medaljer, säger Johan Berg, sportchef på Landskrona Taekwondo Akademi.

Debut som senior
Från Landskrona gjorde klubbens juniorlandslagsutövare David Dragisic sin debut som senior i Sverige trots att han nyligen bara fyllt 17 år.
– Målet för David är OS 2016, så det är naturligt att han tar steget upp i seniorklassen ett år tidigare, säger Johan Berg och berättar att David Dragisic dock inte är ovan att tampas med äldre utövare.
– David har kört som senior utomlands, bland annat i Serbien och tagit brons och silver, men detta är första gången han tävlar på hemmaplan och helgens resultat visar att han e på rätt väg.
Inte helt oväntat körde David Dragisic över allt motstånd i seniorklassen –74 kg, Efter tre matcher mot äldre utövare stod han slutligen överst på prispallen.
– Det är bra upp laddning inför Nordiska Mästerskapet i maj, och efter det U21-EM i Aten i juni.

Annons
 

Bra återväxt i föreningen
Förutom David så gjorde samtliga utövare från Landskrona bra ifrån sig. Junioren Sarwar Kaleel, som endast tränat tre terminer med klubben, dominerade fullständigt klassen junior -59kg och gick tre riktigt bra matcher där han var klart överlägsen sina motståndare.
– Det är ett tecken på att vi har god återväxt, förutom Sarwar så har vi flera upp and comming utövare som kommer gå riktigt långt i framtiden, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser