Annons

BoIS tog årets första trepoängare mot BoIS

– Det viktigaste idag var de tre poängen. Henrik Larsson hymlade inte efter dagens 2-1 seger mot BoISarna från Varberg. BoIS sportchef Mats Aronsson var annars duktigt nervös minuterna innan avspark.
– Det känns rent av mer idag än i premiären, sa han.

Även om vi bara nått omgång tre så var det sammanbitna miner i Landskronalägret. Tre viktiga poäng stod på spel och nykomlingarna Varbergs BoIS skulle bara besegras. Klackens vecklade ut en banderoll med texten ”Nej tack till ståplatsreducering” och en herre bredvid pressläktaren undrade om de ville komma billigare in?

Annons
 

På läktaren fanns också en välbekant Varbergspolis som gjorde tre mål i premiären 2002. Det kändes tryggt och bra. När sedan BoIS rullade runt och hade ett bollinnehav i klass med Barcas och farbror Walter vrålade ”OPP ME BOLLEN!” kändes det lite som för tio år sedan. Detta skulle gå vägen.

Hallänningarnas 100 man stora klack sjöng fyndigt “Här är BoISarna” men tystades effektivt av Patrik Åström som i den åttonde matchminuten lyckades få tå på bollen så att den gick under en sprallande Dahlberg i Varbergsmålet. Åström var dessutom oerhört nyttig inte minst under de första 45 minuterna.
– Det var en fröjd att se honom, medger tränare Henrik Larsson.
– Han tryckte in ettan på ren vilja.

Första halvlek var helt klart Landskronas.
– Inget snack om saken, medgav även Halda Kabil, Varbergs tränare.
En halvtimme in i matchen var vi många som var nära att notera en utökad ledning men den gången lyckades inte Fredrik Olsson.
Anfallaren skulle dock bränna fler chanser. Möjligen även felvärdera i läget då tre BoISare kom framstormande mot två försvarare som båda väljer att gå på Olsson som dribblar och skjuter. Passning och 2-0 hade varit där.

Målet skulle dock komma tidigt i andra halvlek istället. Ett fint flackt inlägg från Åström på högerkanten möter Fredrik Olsson som stöter bollen i öppet mål. 2-0 och segern kändes säkrare än utgången om Jönsaplan i fullmäktige.

Men så händer något. Orken tycks tryta hos BoISarna som faller allt längre bak i banan. Gästerna tillåts låna bollen men skapar inte så mycket. Istället fixar BoIS en kontring med kvarten kvar där de båda Fredrikarna bjuder på ett snyggt väggspel som slutar med att Olsson kommer fri men skjuter tätt utanför.

Fredrik Karlsson var alltså tillbaka i startelvan och detta glade tränaren.
– Han är stor, tung, bra och jäkligt nyttig för oss, berömde tränare Larsson. Men istället för 3-0 som annars borde ha kommit när Fredrik Svanbäck i kontringen därpå träffade insidan av stolpen och bolluslingen rullade längs mållinjen och förbi stolpe två, så kunde gästerna snabbt ställa om och något snöpligt reducera genom Joakim Sjöhage. Slutminuterarna blev smånerviga men en segern rättvis.

Och möjligen har vi sparat det bästa till sist. 19-årige Mathias Andersson utsågs välförtjänt till matchens lirare. Och när Thomas Raun skada satte stopp tog ynglingen väl vara på sin chans.
– Han går in och lirar i Superettan som att han aldrig gjort något annat. Man tror att han är äldre än han är. Han vågar helt enkelt, sa en leende tränare avslutningsvis.

Fler bilder kommer under tisdagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser