Annons

Earthday uppmärksammas på Allvar Gullstradgymnasiet

I 41 år han man världen över firat Eart Day den 22 april. I Sverige har man dock inte uppmärksammat dagen något nämnvärt. Men på Allvar Gullstrandgymnasiet tar man miljön på allvar och firar dagen. Men eftersom det är den 22:e på söndag så tillbringar skolan istället fredagen i miljöns tecken.
– Vi fick idén när vi hade ett samarbete med en miljöskola i Minnesota i USA, säger Karin Warlin, lärare på Allvar Gullstrandgymnasiet, och berättar om dagens aktiviteter.
– Under förmiddagen har vi lyssnat till föredragshållare från Alfa Laval, Länsstyrelsen, Hungerprojektet och miljöförvaltningen och vi kommer även att se på ett par filmer. I eftermiddag kommer vi också att dela ut ett pris till några som gjort en så kallad klimat-rap.

Att projektet är stort internationellt har eleverna på skolan blivit väl medvetna om.
– Våra elever kommer från många olika delar av världen och ett antal klasser har i flera veckor haft olika miljöprojekt och en del av dessa ska redovisas den dagen. Vi har även varit i kontakt med skolor i 20 länder i Europa och övriga världen och vi kommer att försöka komma i förbindelse med en del av dessa via Internet och Skype under eftermiddagen.

Annons
 

Att hela skolan är involverad i Earth Day råder det ingen tvekan om. Detta märks till och med i matsalen.
– Där kommer de att servera klimatsmart mat, avslutar Karin Warlin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser