Annons

Stans gladaste bevittnade CL-historia

Under torsdagseftermiddagen ringde den i särklass gladaste Landskroniten upp redaktionen. I vimlet runt Finsbury park i norra London, mitt i vad som kan betecknas vara Arsenal-land, står Torgil Jönsson iförd en Chelseatröja och är minst lika lycklig nu som han var i gårkväll.

Det är helt underbart och jag hade antagligen den bästa platsen på hela Stamford Bridge, precis ovanför avbytarbåset och visst var det en rysare att följa, säger han.
Eftersom överföringen av bilderna han tagit med telefonen strular, så får vi avvakta dessa tills imorgon.
– Visst hade Barca bollinnehavet. De vill ju inte låna ut den. Det är tråkigt att se, säger han och ett skrattet mullrar fram.

Annons
 

Superlativen över Chelsea som han älskat och följt sedan 1969 haglar. Som trogen supporter är han naturligtvis medlem i den  svenska avdelningen av lagets supporterklubb och det var genom dessa han tänkt sig skaffa en biljett till Champions League-semifinalen.
– Jag hade tyvärr väntat för länge och hade inte tillräckligt med lojalitetspoäng så jag blev utan biljett, säger han.
Skam den som ger sig, flygbiljetten var dessutom redan inhandlad.
Jag gick ner till biljettluckan tidigt i går morse och där fanns ”hospitality biljetter” kvar. Vilka platser… hahaha.

Vi som såg TV-bilderna kunde se hur en fanatisk hemmapublik bar fram sitt lag och inte blev det sämre när Ramires på övertidsminuter i första halvlek bröstade fram bollen och satte full fart mot straffområdet och med en genialisk passning hittade Didier Drogba som enkelt stötte bollen i mål.
– Fantastiskt, underbart, kraxar den hese i telefonen.
Det blev ju inte sämre av vi gick all-in på 1-0. Satte det som slutresultat plus att Chelsea skulle leda efter första halvlek samt vinna matchen.  Blues fick resultatet som dom ville ha inför returen. Vi fick en oförglömlig fest och en budgettränare visade att han kunde manövrera ut filosofen taktiskt.

Torgil Jönssons dotter arbetar rent av på Stamford Bridge.
Hon är manager för spelarfruarna. Hon har hand om deras loge kan man säga, berättar han som själv varit på plats och sett ett tjugotal matcher med sina favoriter.
– I fjol var jag med på de svenska supportrarnas årliga resa. Då såg vi 7-0 krossen av Stoke. Chelsea har faktisk aldrig förlorat när jag varit på plats. Men det är klart, jag har bara sett dom mot mögelag, hahaha…

Ikväll bär det av hem till Landskrona för Torgil Jönsson och nästa veckas retur får ses på TV.
– Det är väl inte omöjligt att man offrar sig och går ut på stan och ser den. Nu får man jobba fram till den 5 maj då åker jag till England igen och FA-cupfinalen mot Liverpool på Wembley.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser