Annons

Ett annorlunda genrep

Ett minst sagt annorlunda genrep bjöds det på i duggregnet på Excercisfältets kontsgräsplan igår kväll. Två lag, oavsett hur det går framöver, som aldrig kommer att möta varandra i seriespel träningsmatchade. För regin svarade två av stadens fotbollsprofiler, tränarna Max Mölder och Tomas Mårtensson och på plan stod Wormos damlag och BK Landoras P00/99:or.

BoIS-backen Max Mölder gör sin första säsong som tränare och har tagit på sig ansvaret att lotsa IK Wormos damlag genom division 3. Sjukgymnast Tomas Mårtensson är inne på sitt tionde år (!)  som tränare för sina pojkar som i år kommer att spela i P13 Sanktan Nordvästra A och i  P13 Sanktan Sydvästra A.
– Det finns en del killar i laget som hängt med sedan de var 2-3 år gamla, säger Tomas Mårtensson som till Idrottsgalan på fredag rent av är nominerad som ”Årets tränare”.

Annons
 

Matchen spelades 2×45 minuter, vilket är 30 minuter mer än vad Landorapågarna är vana vid. I 12-13-åringarnas omklädningsrum var det innan matchen lite spänt och något mer nervöst än vanligt. Att tjejerna i Wormo, likt BoIS a-lag inte förlorat en träningsmatch på försäsongen hade man klart för sig. Och vad gjorde egentligen Niklas Nielsen i en Wormojacka, ”han är ju vår fadder”, som någon rödklädd uttryckte det, sedan den tidigare BoISaren såväl tränat med laget och coachat de i Skånecupen.
”Vi har inte en chans”, suckade en i målbrottet kommen påg.

När stans domarbas Kurt Hultqvist blåste till spel var det dock fullt fokus. Tjejbacillerna var bortblåsta och småpågarna stod upp riktigt bra, rent av fantastiskt bra. Med ett vägvinnande passningsspel och stor trygghet i att ha bollen började Landora rulla runt riktigt läckert. Slarv i ett Wormo-uppspel utnyttjades effektivt och plötsligt hade Josip Andric gjort 1-0 till Landora. 2-0 skulle komma i slutet av första halvlek och det var en delikatess värdig ett Barcelona-anfall på FIFA12. Minst ett tiotalpassningar ledde fram till att David Stenblom till slut kunde förpassa bollen i mål.

Andra halvlek slutade mållös men bjöd även den stundtals på riktigt bra spel, från båda lagen.
Det var en riktigt trevlig match i bra tempo, medger Max Mölder efter matchen och passade samtidigt på att rikligt berömma motståndarna.
Det var en nyttig match för mina tjejer. Vi ska ha klart för oss att vi i serien inte komma att träffa på ett lika spelande lag som kvällens motståndare. Där blir det betydligt längre spel vi ställs mot, säger han som själv en gång tillhörde ett talangfullt pojklag.

Max Mölder är fostrad i Hammarbys P84-lag som rent av ägnats en längre artikel i fotbollsmagasinet Offside (nr. 1/ 2011). Här spelade han tillsammans med Björn Runström, Fredrik Stoor, Erkan Zengin, Nadir Benchenaa och Haris Laitinen med flera.
– Jag kommer att följa Landoras 99:or. Det är ett spännande lag med många skickliga spelare, säger Max Mölder och  även domaren tar dagen till ära ett snack med media.
– Det var en jättekul match, rent av en av de roligaste jag dömt, säger veteranen i sammanhanget, Kurt Hultqvist.


Max Mölder var aktiv vid sidlinjen. Till sin hjälp har han Niklas Nielsen som gjort flera gästträningar med BK Landora. Så trots att motståndet var grundligt kartlagt räckte det inte denna gången.


Landskrona domarklubbs ordförande Kurt Hultqvist berömde lagen för en välspelad match.
– Jag är överraskad att pågarna spelade en så pass fin fotboll i så unga år, sa han.


Fartfyllt.


Landora gör 1-0.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser