Annons

Rån och rånförsök på långfredagenTvå 15-åringar anhölls men är släppta igen

Just innan midnatten mot lördagen inträffade ett personrån samt ett rånförsök i Landskrona. Två personer greps något senare misstänkta för rånförsöket samt narkotikabrott.

Rånförsöket inträffade cirka 23.30 på Borgmästaregatan där två 15-åriga killar stoppade en 20-åring och frågade om han hade någon mobiltelefon. Då 20-åringen svarade nekande dök ytterligare tre personer dök upp och höll fast honom medan de två 15-åringarna muddrade hans fickor. På något vis kunde dock 20-åringen slita sig och springa från platsen utan att förövarna lyckats ta något. Något senare grep polisen de två 15-åringarna på Järnvägsgatan och under natten anhölls de båda misstänkta för narkotikabrott samt rånförsök. De är dock släppta igen.

Annons
 

Cirka 15 minuter senare hittar en förbipasserande en 63-årig man som ligger och blöder från ett sår i ansiktet på Säbygatan, inte långt ifrån Borgmästaregatan. Polis och ambulans kallas till platsen och snart står det klart att han blivit nedsparkad bakifrån och slagit i huvudet så illa att han tappat medvetandet. Under tiden har gärningsmännen passat på att ta hans plånbok och sedan lämnat honom blödande och medvetslös på marken. Mannen fick föras till Lunds lasarett för vård men kunde åka hem igen med ett antal stygn i ansiktet på lördagsmorgonen. Plånboken, som länsats på 600 kronor i kontanter samt diverse bankkort, hittades senare ett par kvarter bort på Artillerigatan.

Om 15-åringarna som greps för rånförsöket även varit involverade i rånet på mannen på Säbygatan är fortfarande oklart.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser