Annons

VisitHven på TUR-mässan

I helgen gick den  29:e rese- och turistmässan TUR av stapeln i Göteborg.
– Som enda tydliga Skånedestination var VisitHven på plats, där Ventrafiken tillsammans med utvalda aktörer på Ven marknadsförde det populära resemålet, meddelar Thorsten Karlén, destinationsutvecklare och tillförordnad turistchef i  Landskrona stad.

Även om utställarna, medverkande länderna och besökare var färre än tidigare så kunde Ven-montern marknadsföra sig mot 40.000 besökare.
 – Att mässornas tid är lite förbi märktes tydligt på årets TUR. Det sägs att uppemot 400 utställare tackat nej som tidigare troget varit på plats. Och det märktes tydligt att det var mer glest mellan montrarna än tidigare år. Hela andra våningen som tidigare varit utställningsyta för svenska turistföretag och organisationer var krympt till hälften. Stora utställare som Stockholm och Skåne hade tackat nej till förmån för andra marknadsaktiviteter, rapporterar Thorsten Karlén.

Annons
 

Nya terminaler och landangöringar, ny båt och den pågående whiskeylanseringen var ett par saker av utbudet som drog uppmärksamhet till sig i VisitHvens monter, där Landskrona stad fanns med på ett hörn.
– Vi tyckte det lät som en utmärkt idé när de hörde av sig till oss och berättade att de ville synliggöra Vens utbud, säger Thorsten Karlén.

–  Resultatet i övrigt för Landskronas del handlade om att skapa en inledande dialog med bussresearrangörer, som ser ett intresse av att besöka utvalda besöksmål hos oss som en del i en rundresa eller ett dagsbesök. Bussturismen är en framtidsturism. Åldern bland resenärerna kryper allt lägre, då fler upptäcker detta miljövänliga och trevliga resealternativ, poängterar  Thorsten Karlén som själv har sin ursprungsbakgrund ifrån just bussbranschen.

– Bussresenärer är aktiva människor med god köpkraft som vill upptäcka och uppleva spännande saker inom kultur, natur och historia och det är precis de delarna vi är extra duktiga på här i Landskrona, avslutar Thorsten Karlén.

Göteborg ställde inte ut på mässan i år, men hade riggat upp med ett tiotal Lisebergskaniner att springa runt och charma besökarna. Här har de fått tag i Thorsten Karlén, destinationsutvecklare Landskrona stad, som inte verkar göra alltför stort motstånd.

Ventrafikens VD Magnus Anderson i samspråk med en intresserad besökare i VisitHvens-monter på resemässan. Foto: Thorsten Karlén.


Ett jämt flöde med besökare kom förbi Ven-montern trots att man hade hamnat lite i skymundan bakom Astrid Lindgrens Värld. Foto: Thorsten Karlén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser