Annons

På äventyr i Budapest

I fredags, väldigt tidigt åkte fyra trötta små flickor, en tränare och en domare från Landskrona Kvinnliga GF till Budapest i Ungern för att tävla.
– När vi kom ner till Budapest möttes vi av vårvärme. Det var cirka 20 – 25 grader, berättar Jenny Engdahl-Petersson som tillsammans med tränare Caroline Söderstierna svarade för ledarskapet.

När gymnasterna blivit avlämnade på hotellet visade det sig att man inte skulle träna den dagen så det fick bli ett bad istället. Gellertbadet, det anrika thermalbadet fick ett besök av Landskrona tjejerna.
– Vi hann bada inomhus i 36 och 38 gradigt vatten, ta ett dopp utomhus och dricka av det hälsosamma vattnet, säger Caroline Söderstierna.
 
På lördagen startade tävlingen och Jenny Engdahl-Petersson drog lotten som domare till det artistiska värdet. Där man kontrollerar man överensstämmelsen mellan musik och rörelse och variationen i varje program både vad gymnasten gör med kroppen och vad hon gör med handredskapet. 
 
Tävlingshallen formligen kryllade av små gymnaster från Ungern, Andorra, Ryssland, Tjeckien, Azerbadjan, Kazakstan, Grekland och Sverige (Landskrona ).
 
Julia Olsson var först ut på tävlingsgolvet i kategorin födda 2002.
– Julia gjorde bra ifrån sig i både fristående och tunnband. Detta resulterade i en bronsmedalj, som Julia var mycket stolt över. Verkligen en bra start på dagen och stort grattis till Julia, berömmer ledarna.
 
Wilma Mårtensson gjorde internationell debut och körde två grenar i flickor född 2000.
– Wilma har väl kanske gjort bättre, men utomlands är inte riktigt som hemma och hon var ganska nöjd med sitt resultat i tunnband och boll. Just boll var det första gången för Wilma att visa upp på tävlingsgolvet. En strong insats.
 
Meja Engdahl Petersson avslutade dagen i klassen för födda 2003 där hon körde fristående och tunnband.
– Meja var inte helt nöjd med sin insats. Men det blev lite lyckosamt en guldmedalj med hem i bagaget.
 
På söndagen var det Doruntina Goxhuli som skulle ta plats på golvet.
Hon tävlade i kategorin födda 2000, som körde tre grenarna rep, tunnband och boll.
– Ett starkt startfält gjorde Doruntina lite nervös. Trots lite missar fick hon fina poäng och hamnade på sjunde plats.

Annons
 

På plats fick tjejerna även se några juniorer från Azerbadjan och Kazakstan som var helt fantastiska.
Lägg namnen Assymova och Bagiyeva på minnet. Helt otroliga!, tipsar Jenny Engdahl-Petersson.
 
Söndagen avslutades med att flickorna gjorde Budapest “by night”.
– En tjusig upplevelse med alla fina byggnader i ljus sken. Väldigt vackert tyckte vi alla. Vi hann med att ta en palacinta med chokladsås på en uteservering i kvällsmörkret. En liten bit från oss satt en gatumusikant och spelade. Kan livet bli bättre?, avslutar Caroline Söderstierna.


Landskronatjejerna direkt efter prisutdelningen. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser