Annons

Blå flagg vid två badplatser

För 13:e året i rad får Blå flagg hissas på Lill-Olas badstrand. Campingbryggan vid Borstahusens camping har också godkänts och får hissa sin flagg för 8:e gången. Kraven för Blå flagg ökar stadigt, och de senaste reglerna för badvattenkvalité innebar att Borstahusen Cement fick avslag på grund av att badvattnet inte levde upp till bedömningen “Utmärkt“, även om det inte vid något provtagningstillfälle var otjänligt.
– Den internationella juryn måste också godkänna beslutet men det är en ren formalitet enligt den svenska juryn, säger Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen.
– Vi är givetvis stolta och glada att i år igen kunna hissa den blå flaggan, avslutar Tom Sörensson.

Vad är Blå flagg?
Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse för hamnar och stränder, som måste sökas årligen. Den finns i ett 40-tal länder, både inom och utanför EU. Utmärkelsen delas ut till de hamnar och stränder som uppfyller ett antal kriterier som rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö. Stränder med Blå flagg måste ta regelbundna prover. I Sverige är det stiftelsen Håll Sverige Rent som bedömer vilka stränder som får hissa den blå flaggan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser