Annons

Studenters syn på framtidens stad

På torsdagen fick museet besök av studenter från landskapsarkitektutbildningen i Alnarp. De har under tio veckor arbetat i grupper med att ta fram totalt tio olika förslag på hur Landskrona kan utvecklas i framtiden.

Flera politiker och kommunala tjänstemän var på plats för att ta del av studenternas visioner för staden, som alla har gemensamt att de inte ska påverka jordbruksmarken. En del förslag innebär istället att man ska förtäta staden. Andra förslag innehåller bland annat idéer om att utnyttja Landskronas läge som kuststad bättre och att skapa fler mötesplatser i staden.
– På bara tio veckor har studenterna gjort ett fantastiskt jobb,
säger Per Fredrik von Platen, stadsbyggnadschef i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser