Annons

Jobbet mot rasism fortsätter

Projektet ”Jobbare mot rasism” får nu en fortsättning och ny projektledare är Ulrika Thulin som sedan den 1 mars finns på plats i Landskrona.
– Syftet med projektet är att jobba mot rasism och främlingsfientlighet i stort, berättar Ulrika Thulin som efter drygt 17 år slutade sin anställning på Perstorps AB för att ta sig an frågorna om rasism och främlingsfientlighet i samhället genom att bland annat prata mycket om värderingar och de ökande klassklyftorna i Sverige.
– Under valrörelsen träffade jag på jobbare som jag upplevde tyckte det var jobbigt och obekvämt när de här frågorna diskuterades. Mot den bakgrunden är det viktigt för oss att öka såväl informationen som kunskapen så att vi kan bemöta argumenten var än de dyker upp, påpekar Ulrika Thulin som också är aktiv socialdemokrat.
– Jag var ordförande i Arbetarekommunen i Perstorp i åtta år fram till 2008 och har även haft flera kommunala uppdrag, bland annatKS-ordförande. Nu sitter jag kvar i fullmäktige och ser med spänning fram mot mitt nya arbete.

Projektet ”Jobbare mot rasism” drog igång 2007 och syftet var att lyfta fram och motarbeta de främlingsfientliga och rasistiska stämningar som breder ut i landet. Målgruppen är medlemmar och förtroendevalda inom arbetarrörelsens olika organisationer.
– Vi inriktar oss främst på Skåne, som är särskilt utsatt för olika typer av missnöjespartier som i olika grad har en rasistisk eller främlingsfientlig inriktning, poängterade Stina Isaksson, facklig-politisk ombudsman på Handels när projektet drogs igång 2007 och den inriktningen gäller fortfarande.

Annons
 

Projektet, som drevs i samarbete med Landskrona arbetarekommun, IF Metall, SEKO, Byggnads och Kommunal beslutades pågå under fyra år.
– Men från vår sida såg vi det som angeläget att få till stånd en fortsättning och därför är jag glad över att vi nu hittat den här lösningen, berättar Anders Karlsson ordförande i Landskrona Arbetarkommun som den här gången samarbetar med de fackliga organisationerna SEKO, Transport och Handels i fortsättningen av ”Jobbare mot Rasism” som kommer att pågå fram till 2015.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser