Annons

Landskronagymnast tävlade i Kiev

I helgen deltog Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF i en internationell tävling i rytmisk gymnastik i Ukrainas huvudstad Kiev. Trots skada fullföljde hon tävlingen och nu ser hon fram emot att representera Sverige vid Junior EM senare i vår.

Resan till Ukraina började dock allt annat än bra.
– Vi möttes av strejk på Kastrup och fick omboka flighten till ganska sent på eftermiddagen. Under dagen råkade Josefine bli av med både börs och mobiltelefon på flygplatsen, så resan kunde startat bättre, säger hennes tränare Jenny Engdahl-Petersson som också var med på resan.

Annons
 

Väl framme i Kiev blev det incheckning på hotellet, kvällsmat och läggdags för Landskronatjejen samt Hannah Carlsson, Halmstad RG som också deltog i tävlingen.
– På fredagen körde Hannah boll och Josefine tunnband. Båda var lite skakiga i så här stora sammanhang, men det såg ändå ganska bra ut som helhet, berättar tjejernas tränare.

Resten av dagen tillbringades med att titta på en världscuptävling och en galauppvisning till ära av grundaren för Derugina school, Albina Derugina som fyllde 80 år.
– Massor av prominenser och före detta välds-, europa- och olympiska mästarinnor fanns på plats för att hylla jubilaren.

På lördagen var det dags för Hannah Carlsson att köra band och Josefine Olsson att köra käglor.
– Hannah hade två tapp och lite trassel med bandet på slutet och var inte nöjd. Josefine som besvärats av en över spänd muskel i ryggen var nära att bryta tävlingen, men bestämde sig att försöka köra ändå. Tyvärr blev det inte så bra med fyra tapp och Josefine var mycket besviken över sin insats.

På söndagen blev det sightseeing i ett vårlikt 18-gradigt Kiev som går lite i fotbollsfeber eftersom finalen i fotbolls-EM i år skall spelas där. Det blev inspektion av den nyrenoverade Olympiastadion som låg intill flickornas tävlingsarena, lite kyrkor och naturligtvis statyn med de tre bröder som enligt legenden grundade staden på 400-talet tillsammans med sin syster.
– Innan vi åkte hem igen på söndagen såg vi världscupens finaltävlingar, säger Jenny Engdahl-Petersson och avslutar.
– Båda flickorna är uttagna att representera Sverige vid junior-EM senare i vår och har nu ganska mycket att jobba med att förbättra inför den tävlingen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser