Annons

Sagolika pappersskapelser som platsar på röda mattan

Modedesignern Bea Szenfeld är en av landets främsta inom sitt område. Nu ska hennes utställning Papyromania visas på Landskrona museum.
– Mode på museum är jättebra för där kan folk kolla i sin egen takt, till skillnad från på stora modegalor, säger Bea Szenfeld.
Utställningen baseras till största delen på kollektionen Sur La Plage, som är en hyllning till havet.
– Havet har alltid varit en stor inspiration för mig och Sur La Plage är en hyllning till havet och människorna omkring det, säger Bea Szenfeld.
Utställningen innehåller även kreationer från andra uppdrag, till exempel visas två av Eva Dahlgrens plagg från Grammisgalan 2011 upp. Det gemensamma för alla kläderna i utställningen är att de är gjorda av papper och kartong.
– Kläder av papper utmanar bäraren att anstränga sig för man kan inte tvätta dem eller sitta när man använder dem. Dessutom är det otroligt att ett vardagligt material kan vara så levande, säger Bea Szenfeld.

Hon berättar också att modevärlden inte är så glamourös som många tror.
Den bilden som finns av modevärlden är något som vi själv har byggt upp men den stämmer inte. Till exempel jobbar jag tolv timmar om dagen, sex dagar i veckan, säger hon.
Hon kan inte heller försörja sig på sina kläder utan livnär sig bland annat på föreläsningar, workshops och att hjälpa företag att kommunicera.
Man får aldrig betalt för att låna ut sina kläder. Ibland får man inte ens tillbaka dem, eller så får man tillbaka dem i dåligt skick. När jag fick tillbaka ett plagg som jag hade lånat ut till en av Christina Aguileras videor såg det helt söndertuggat ut. Då får jag säga till nästa kund som vill låna plagget att det tyvärr inte går, för Christina Aguilera har tuggat på det, säger Bea Szenfeld.

Annons
 

Papyromania har vernissage klockan 14.00 – 16.00 på söndag 18 mars. Då finns Bea Szenfeld på plats för att kommentera utställningen och hålla ett föredrag där hon berättar om entreprenörskapet, initiativkraften och förmågan att tänka nytt. Utställningen pågår till 13 maj.


Utställningen består av fotografier och sagolika kreationer.


Amerikanska Vouge “lånade” Pärle-mor till en plåtning. Flörtkulorna från Panduro skickades alrig i retur varför två av Bea Szenfelds assistenter fick ägna två veckor åt att handmåla nya kulor till “dressen” på bilden.


Papyromania visar på gränsöverskridande mode gjort i papper och kartong av modedesignern Bea Szenfeld.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser