Annons

Med rytmen och gymnastiken i blodet

Ifjol prisades Jenny Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF som Årets funktionär vid Landskrona Idrottsgala nu kommer även Gymnastikförbundet Syd uppmärksamma den engagerade anföraren av rytmisk gymnastik i Landskrona.

Den 29 mars kommer Jenny Engdahl Petersson att få motta utmärkelsen Årets Ledare i Gymnastikförbundet Syd i samband med ett årsmöte.
– Jenny blir nu vår nominering till samma utmärkelse på riksplanet och vi håller tummarna för henne där, säger Christel Attermalm, informationsansvarig vid Gymnastikförbundet Syd.

Annons
 

Jenny Engdahl-Petterson är Landskrona kvinnliga gymnastikförenings hjärna, hjärta och lungor. Utan henne är det helt enkelt inte en förening. Hon är en verklig eldsjäl som under många år med stor disciplin och mycket hjärta skolat och tränat gymnaster i rytmisk gymnastik i Landskrona sedan hon själv slutade som aktiv på 70-talet. Under alla dessa år har hon varit aktiv i Landskrona kvinnliga gymnastikförening. De senaste åren har föreningen återigen tagit plats som en av de mest framgångsrika föreningarna i Sverige, berömmer Christel Attermalm.

Onekligen verkar Jenny vara helt outtröttlig. Förutom att hon tränar flickor flera dagar varje vecka medverkar hon i både nationella och internationella tävlingar som domare. Samtidigt arbetar hon aktivt med att intressera och belysa vikten av domarutbildningar för unga tränare. Lägg därtill hennes ihärdiga arbete med att marknadsföra sporten genom att förse lokalpressen med fylliga och välskrivna rapporter efter varje tävling.
 
Hon lyckas få in tidigare gymnaster som ledare genom att verka föredömligt som mentor för dessa och skolar även in dom i den viktiga rollen som tränare. Samtliga tränare i klubben är tidigare gymnaster till henne som hon knutit till sig och tillsammans gör alla ledare ett fantastiskt jobb. Även gymnaster från andra länder har stort intresse av Jennys enorma träningsförmåga, säger Christel Attermalm.

Jenny har skolat många framgångsrika gymnaster genom åren. Vid sidan av det gymnastiska lär hon även flickorna hur viktigt det är att fokusera och anstränga sig, uppträda trevligt och stilfullt. Jenny själv är en förebild för alla unga flickor då hon är en mycket stark, karismatisk kvinna med mycket pondus samtidigt som hon har ett gott hjärta. De flesta tränare kommer och går men Jenny är tränaren som består och som vigt 40 år av sitt liv till detta, avslutar Christel Attermalm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser