Annons

Snart klart med krögare på Erikstorp

I mitten av november 2011 försatte de dåvarande ägarna av restaurangen Erikstorp sig själv i konkurs. Landskrona stad var dock angelägna om att hitta en ny krögare så fort som möjligt och köpte upp konkursboet för 200 000 kronor. Nu lutar det åt att det är Landskrona Golfklubb som kommer att arrendera restaurangen.
– Vi håller på att skriva ett avtal med kommunen men det är inte helt klart ännu, säger Håkan Anderberg, klubbchef på Landskrona golfklubb. Mer vill inte klubbchefen säga i nuläget.

Från kommunen vill man först inte prata om vem man förhandlar med men till slut bekräftar Benny Ahnelöv, tillförordnad förvaltningschef på Teknik och service, att man är nära att skriva ett avtal med Landskrona Golfklubb. – Det är bara detaljer som återstår, lite om underhåll och så. Jag hoppas att vi kan hitta en lösning denna vecka.

Annons
 

Jonas Westerberg driver restaurang SeVen som ligger vid campingen och även ett café intill Erikstorp och mycket lutar åt att han tar över ansvaret för den anrika restaurangen.
– Det är jag klart intresserad av men först och främst får vi höra vad golfklubben har för planer för byggnaden och vad de ska ha betalt, säger Jonas Westerberg till Landskrona Direkt.
– Skulle det bli vi som tar över Erikstorp så vill jag att det ska bli som förr. Tidigare var det en anrik och högklassig restaurang och vårt mål är att den ska bli det igen. Men det brinner i knutarna om det ska bli någon verksamhet under våren.
– Där är nog en månads renovering innan man kan öppna. Därför hoppas vi att förhandlingarna går smidigt och att alla parter kan komma överens, avslutar Jonas Westerberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser