Annons

Det sinar i kassan för BoIS

Förhoppningarna var stora för BoIS inför säsongen 2011. Bland annat räknade man med att öka publiksnittet och optimismen var stor då man värvat Marcus Lantz. Med facit i hand gick det inte så bra. På måndag är det årsmöte och på detta kommer ett minus på 1,4 miljoner kronor att presenteras för medlemmarna.
– Årets resultat är klart sämre än budget. 2011 års kostnader ligger väl i linje med budget medan intäkterna är ca 1,5 Mkr lägre än budgeterat. En förklaring är att sämre sportsliga resultat, än vad förhoppningarna var inför säsongen, gett avsevärt lägre intäkter för bl a placerings- och publikbonus. Även uppstartskostnader för den nya restaurangen på Idrottsplatsen har belastat 2011 års resultat, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Marknadssintäkterna för föreningen uppgick 2011 till 16 miljoner kronor vilket är 1,7 miljoner mer än 2010. Idrotts- och publikintäkterna sjönk dock från 6,5 miljoner kronor till 5 miljoner. Dessutom ökade personalkostnaderna från 14,4 till 17,7 miljoner under 2011.
Noterbart är att föreningen inte har några skulder till kreditinstut, företag eller privatpersoner.

Annons
 

Från att ha haft 11 miljoner kronor på kontot för några år sedan hade klubben 0,9 miljoner kronor vid årsskiftet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser