Annons

Silvermedalj till Josse på NM

I helgen höll vi tummarna för flera av Landskrona Kvinnliga GF duktiga gymnaster när dessa deltog i Nordiskt Mästerskap i rytmisk gymnastik i Halmstad Arena. Gymnaster från Danmark, Norge, Finland gjorde upp om medaljerna för individuella prestationer och trupptävlingar och glädjande kan vi konstatera att Josefine Olsson från Landskrona knep silvermedaljen i den individuella mångkampen för juniorer under lördagen.
– Åt den finska gymnasten Ekaterina Volkova, som vann guldet fanns inte mycket att göra men Josefine kämpade till sig en fin andraplats. Speciellt boll- och bandprogrammet var bra denna dag, säger tränare Jenny Engdahl-Petersson som även fick se hur Josefine kämpade till sig fyra finalplatser inför söndagens tävling. I lag tävlingen där alla Sveriges individuella poäng summerades blev Sverige bronsmedaljörer.

Landskrona Kvinnliga GFs juniortrupp skulle också in på tävlingsmattan under lördagseftermiddagen I första körningen fanns en lite försmädlig miss som drog ner poängen något.
Men vi var annars mycket nöjda med körningen, säger Jenny Engdahl-Petersson.
I andra omgången trodde jag att taket skulle lyfta av alla applåder av ditresta supportrar när flickorna kört färdigt. De gjorde sitt max! Vilken insats av Wilma Mårtensson, Olivia Kristensson-Nilsson, Isabelle Risberg, Erika Gustafsson, Emma Lindahl och Odina Linderos. Kändes verkligen roligt att de fick “sätta programmet”. De kom med i tävlingen lite på nåder, men gjorde en fantastisk insats, berömmer tränaren.

Annons
 

Tyvärr räckte inte poängen att gå vidare till finalen, då varje land endast fick ha en trupp med i finaltävlingen.
– Men vilket arbete och vilken prestation av flickorna som slitit med programmet sedan i september månad.
 
Under söndagens tävlingar gjorde Josefine Olsson nog sitt livs tävlingsinsats. I grenen käglor blev det en fin fjärdeplats. Bandfinalen resulterade också i en fjärdeplats.
Även om programmen inte var felfria i de två första grenarna var Josefine väldigt på G och framförallt “här och nu” i sina framförande.
De avslutande grenarna tunnband och boll var fullständiga fullträffar. Tunnbandet bara satt och när Josse fångade bollen med sina fötter stående på händerna i sista sekunden, kändes det bara helt fantastiskt. Vilken prestation av dagens födelsedagsbarn, säger tränaren och fortsätter att hagla superlativ.
 
För övriga svenska gymnaster på seniorsidan blev det både guld, silver och bronsmedaljer under tävlingsdagarna.
– En tävlingshelg med härlig stämning och fina prestationer är till ända, summerar en väldigt nöjd tränare sin lördag och söndag och kan konstatera att hårt arbete lönat sig ännu en gång.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser