Annons

Landskrona återcertifierade som Teknikcollege

Landskrona blev Skånes första Teknikcollege 2006 och är nu Skånes första Teknikcollege som även har blivit återcertifierade. Landskronas gymnasie-och vuxenutbildningar driver sedan ett antal år Teknikcollege i nära samarbete med teknikföretagarna i staden.
Teknikcollege är ett samarbete mellan bland annat Teknikföretagen, IF Metall och kommuner/skolor som har tekniska utbildningar. Syftet är att säkerställa en hög kvalitet sett ur företagens horisont samt att göra tekniska utbildningar attraktiva inom gymnasiet och vuxenutbildningen.
– Det är oerhört viktigt för teknikföretagen i Landskrona, säger ordförande för Teknikcollege Göran Green som även är VD för elföretaget GC-gruppen.
– Detta ger oss möjlighet att påverka utbildningarna så att de passar företagen i Landskrona.

Att företagarna i Landskrona är involverade i utbildningen ser man mycket positivt på från kommunalt håll.
– Företagarnas stora engagemang för Teknikcollege i Landskrona har varit helt avgörande för att vi nu har blivit återcertifierade. Kompetensförsörjningen för företag inom industri/teknik är en av de viktigaste framtidsfrågorna för Landskrona, säger Tomas Johansson förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Landskrona.

Annons
 

Gymnasieprogrammen el, industri och teknik är nu certifierade. El- och energitekniska programmet samt industritekniska programmet finns på Enoch Thulingymnasiet. Teknikprogrammet finns på Allvar Gullstrandgymnasiet.
– Det känns att konjunkturen håller på att vända och det ser vi även på att antalet ansökningar till industri- och teknikutbildningarna har ökat, säger Göran Green.
– Själv har jag idag fem praktikanter på GC Gruppen och chansen att de kommer att fortsätta hos oss är stor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser