Annons

Snart fjärilar bland örnar och albatrosser i Häljarp

Birdie, eagle och  albatross hör till vanligheterna men snart införs även butterflies på golfbanan i Häljarp.
– För oss på Öresunds Golfklubb i Häljarp är det viktigt att vår bana utvecklas i nära samklang med naturen, säger klubbens ordförande Jörgen Dehlin, där man i år hoppas kunna locka till sig fjärilar.

En satsning man gjorde under förra året var att anlägga en promenadslinga runt banans norra del. En slinga som är öppen för allmänheten och där de promenerande kan njuta av naturen runt Saxån och banan, utan att bli störd eller störa golfarna.
Nu går vi vidare med vår satsning på naturmiljöerna runt banan genom att under säsongen 2012 anlägga det vi valt att kalla fjärilsruffar, berättar Jörgen Dehlin.

Annons
 

En fjärilsruff är ett område där vi låter ängen växa sig högre än vad som är normalfallet, dock utan att störa golfspelet. När ängen växer sig högre stimulerar det en flora av växter som i sin tur lockar till sig fjärilar, humlor och bin. Man får helt enkelt en ny sorts biotop; eller naturtyp. Detta främjar sedan växtlivet genom ökad pollinering etcetera.
–  En enkel men viktig åtgärd för vår natur. Vi kommer att utveckla sju fjärilsruffar i storlekarna från 129 m2 till 380 m2, och det gör vi i nära samverkan med Landskrona stads ekolog, avslutar Jörgen Dehlin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser