Annons

I morgon korar vi Årets läsarbild 2011

Fotografi står högt i kurs. Igår var det vinnaren av Scanpix Stora Fotopris 2011, Martin Bogren, som visade upp sin utställning Lowlands för en stor skara fotointresserade på Landskrona konsthall. De personliga bilderna från barndomens Skurup blev om möjligt än mer suggestiva med tanke på det dimmiga kvällsljuset som bildade fond när deltagarna vandrade runt och lät sig hänföras av historierna kring bilderna.
– Onsdagsprogrammet har slagit väldigt väl ut. Vi har haft massor av besök, unga och gamla, från när och fjärran, fotografer, elever från fotoskolor eller bara rent intresserade, har kommit hit, säger en mycket nöjd konsthallschef, intendent Birthe Wibrand.

På fotoprogrammet återstår nu endast en föreläsning och det är kommande onsdag då Tonie Lewenhaupt berättar om sitt och tidigare maken Claes Lewenhaupts arbete.
Senare i vår kommer landskronafotografen Thomas H Johnsson att ställa ut i hallen och troligen kommer det även då att bli en  föreläsning på fototemat.

Annons
 

I morgon korar vi förövrigt Årets Läsarbild på Landskrona Direkt. Samtidigt kommer de första veckobilderna från i år att dyka upp. I veckans bild kan alla delta. Mobilkameran duger lika bra som den avancerade systemkameran. Det enda kraven vi har är att bilden ska vara t vara digital och nyligen fotograferad samt tagen inom Landskrona kommuns gränser. När du skickar in en bild till oss vill vi att du märker mejlet ”Veckans bild” samt berättar kortfatta om den.


Så här såg det ut igår när redaktionen skulle gå hem för dagen.


…men att ta med sig stora kameran ut var inte att tänka på. Behövs inte heller med tanke på att vi alla har en kamera i mobilen.


Kvällsljuset utanför konsthallen en halvtimme innan Martin Bogren guidade runt bland sina bilder även denna tagen med mobilen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser