Annons

Barn- och barnvagnsvänlig guidning

I morgon blir det en barn- och barnvagnsvänlig visning av utställningen Landskrona 1413 – Stad i ny tid, på Landskrona museum.

Är du ute och går med barn och barnvagn kan vi tipsa om att det kan vara en idé slinka in om museet klockan 14 att museipedagogen i lugn takt kommer att visa och berätta om utställningen som handlar om Landskrona på medeltiden.

Annons
 

Den 20 mars 1413 fick Landskrona sina första stadsprivilegier. Erik av Pommern var kung över Sverige, Danmark och Norge och ville ha en handelsstad som inte styrdes av Hansan. Landskrona började ta form.

Med hjälp av en spännande scenografi, arkeologiska fynd, kartor, musik, en  animerad film, berättas i utställningen om hur Landskrona växte fram och hur livet under 1400-talet kan ha tett sig i staden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser